ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

"Από την κόλαση στον παράδεισο"

Από την κόλαση στον παράδεισο

Κανένας ποδοσφαιρικός αγώνας δεν τελειώνει στο 90’. Για κάποιον λόγο υπάρχουν και οι καθυστερήσεις άλλωστε. Το blog με αφορμή την μαγική νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί της ΚΠΡ με 3-2 που της χάρισε και τον τίτλο σας θυμίζει ανάλογες περιπτώσεις που έσπασαν καρδιές.

Λίβερπουλ – Άρσεναλ 0-2 (1989)
Μάικλ Τόμας
Ήταν η τελευταία αγωνιστική της σεζόν 1989 για την Πρέμιερ Λιγκ. Η Λίβερπουλ βρισκόταν τρεις βαθμούς πάνω από την Άρσεναλ και για να χάσει το πρωτάθλημα θα έπρεπε να ηττηθεί 2-0 στο «Άνφιλντ». Ο Άλαν Σμιθ στο 51’ έδωσε ελπίδες στους «κανονιέρηδες» για τη νίκη, καθώς άνοιξε το σκορ. Η αναμέτρηση έχει φτάσει στις καθυστερήσεις και η Άρσεναλ βγαίνει σε αντεπίθεση. Ο Μάικλ Τόμας, κερδίζει μία κόντρα και βρίσκεται φάτσα με την αντίπαλη εστία. Με εύστοχο πλασέ κάνει το 2-0 και πετυχαίνει το πιο διάσημο τέρμα στην ιστορία της Άρσεναλ που της έδωσε τον τίτλο που έμοιαζε χαμένος.
Αγγλία – Ελλάδα 1-1 (2001)
Ντέιβιντ Μπέκαμ
Η Ελλάδα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002, όντας αδιάφορη ταξιδεύει στο «Ολντ Τράφορντ» με στόχο να πάρει τη νίκη και να στείλει τη Γερμανία απευθείας στα τελικά της διοργάνωσης, έχοντας τον Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο της.
Ο Χαριστέας βάζει την Ελλάδα μπροστά στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο έρχεται η ισοφάριση, με τον Ντέμη Νικολαΐδη να δίνει εκ νέου το προβάδισμα στην Ελλάδα. Στις καθυστερήσεις όμως, έρχεται μία απίστευτη εκτέλεση φάουλ του Ντέιβιντ Μπέκαμ για να διαμορφώσει το τελικό 2-2 που έστειλε τους Άγγλους απευθείας στα τελικά της διοργάνωσης.  
Τσέλσι – Μπαρτσελόνα 1-1 (2009)
Αντρές Ινιέστα
Ένα από τα τέρματα που θα συζητιούνται για αρκετά χρόνια ήταν αυτό του Αντρέας Ινιέστα επί της Τσέλσι. Οι «μπλε» με φανταστικό γκολ του Μίκαελ Εσιέν είχαν πάρει το προβάδισμα με 1-0 και κρατούσαν το εισιτήριο του τελικού του Champions League στα χέρια τους. Όλα αυτά μέχρι να έρθει το εντυπωσιακό σουτ του Αντρέας Ινιέστα και να δώσει την πρόκριση στους «μπλαουγκράνα».
Μπάγερν Μονάχου – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2 (1999)
Τέντι Σέριγχαμ, Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ
Όχι ένα, αλλά δύο τέρματα σημείωσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης του τελικού του Champions League με την Μπάγερν Μονάχου για να κατακτήσει τον τίτλο. Αρχικά ισοφάρισε και ύστερα πέτυχε το γκολ της νίκης στην ίσως μεγαλύτερη ανατροπή στα χρονικά του ποδοσφαίρου.
Μπαρτσελόνα – Βαλένθια 3-2 (2001)
Ριβάλντο
Η Μπαρτσελόνα φιλοξενούσε τη Βαλένθια στο «Καμπ Νου» και ήθελε μόνο τη νίκη για να πάρει το εισιτήριο για το επόμενο Champions League. Ο Ριβάλντο – νόμιζε – πως είχε κάνει τα πάντα μέχρι τις καθυστερήσεις έχοντας πετύχει  δύο υπέροχα τέρματα για να είναι το παιχνίδι στο 2-2. Ο τεράστιος αυτός ποδοσφαιριστής όμως, δεν είχε κάνει κάτι. Να πετύχει γκολ με ψαλιδάκι στις καθυστερήσεις…
Λίβερπουλ – Ολυμπιακός 3-1 (2004)
Στίβεν Τζέραρντ
Την πρόκριση στους «16» του Champions League έδειχνε να κρατάει στα χέρια του ο Ολυμπιακός στο «Άνφιλντ» όπου αντιμετώπιζε τη Λίβερπουλ. Οι «κόκκινοι» ήταν μπροστά στο σκορ με 2-1 και λίγα λεπτά πριν από τη λήξη της αναμέτρησης, ήρθε ο Στίβεν Τζέραρντ με ένα άπιαστο σουτ να κάνει το τελικό 3-1 που έδωσε την πρόκριση στους Άγγλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου