ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

"Το χρονικό των επεισοδίων στην Κωνσταντινούπολη"

Το χρονικό των επεισοδίων στην Κωνσταντινούπολη

Παραμονές των αγώνων και ανήμερα των ημιτελικών, η τουρκική αστυνομία τα πήγε μια χαρά. Το Σάββατο, όμως, η κατάσταση ξέφυγε κατά πολύ από τον έλεγχό της και πάλι καλά που δεν θρηνήσαμε θύματα...
Είναι πραγματικά απορίας άξιο το πώς κανείς από τους υπεύθυνους δεν φαντάστηκε ότι φίλοι του Ολυμπιακού θα επισκέπτονταν την Αγία Σοφία, γύρω από την οποία διαμένει ο μεγαλύτερος όγκος των οπαδών του Παναθηναϊκού. Μερίδα οπαδών των «ερυθρόλευκων», λοιπόν, βρέθηκε νωρίς το μεσημέρι στην Αγία Σοφία. Στους γύρω δρόμους κυκλοφορούσαν πολλοί οπαδοί του «τριφυλλιού» και το κακό δεν άργησε να γίνει. Έπειτα από τις πρώτες λεκτικές αντιπαραθέσεις, τα αίματα άναψαν, η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο και η αστυνομία παρενέβη αφού πια ένας φίλος του Ολυμπιακού τραυματίστηκε στο κεφάλι. Ο άτυχος οπαδός των «κόκκινων» διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύει.
Η... απελευθέρωση της Αγιά Σοφιάς!
Για να αποφύγουν τα χειρότερα, οι οπαδοί του Ολυμπιακού αποφάσισαν να μπουν εντός της Αγίας Σοφίας. Εκεί έμειναν για περίπου 2,5 ώρες, όσο δηλαδή χρειάστηκε ώστε η Αστυνομία να απομακρύνει τους "πράσινους" και να αποκαταστήσει την τάξη.
Πάνω που όλοι πίστεψαν ότι η κατάσταση εκτονώθηκε, ήρθαν τα επεισόδια των Παναθηναϊκών με τους οπαδούς της Γαλατασαράι που κατευθύνονταν στο «Σουκρού Σαράτσογλου» για το ντέρμπι τίτλου με τη Φενέρ. Ελληνες και Τούρκοι συναντήθηκαν στην πλατεία Ταξίμ, την κεντρικότερη της πόλης και διέπρεψαν στη ρίψη μπουκαλιών και καρεκλών. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε ρίψη χημικών, ενώ έριξαν και... μπόλικο ξύλο στους οπαδούς του Παναθηναϊκού, προκειμένου να τους απομακρύνουν.
Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι η Κωνσταντινούπολη θύμιζε από νωρίς πεδίο μάχης, καθώς πριν από τα εν λόγω επεισόδια, οπαδοί της Γαλατά και της Φενέρ σχεδόν... σκοτώθηκαν στους δρόμους της πόλης. Αποτέλεσμα των συγκρούσεων, τέσσερις τραυματίες από μαχαιριές, ανάμεσά τους και ένας δωδεκάχρονος...
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου