ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

"Final Four: «Κόκκινη» η κορυφή"

Final Four: «Κόκκινη» η κορυφή

Με μία τρομερή ανατροπή, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 62-61 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και κατέκτησε το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία του στο Final Four της Κωνσταντινούπολης.

 Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πίσω στο σκορ με 19 πόντους, αλλά στην τελευταία φάση του αγώνα με καλάθι του Πρίντεζη πήρε το προβάδισμα και κατέκτησε το τρόπαιο.
Η εικόνα του αγώνα:
Η ώρα του μεγάλου τελικού είχε έρθει. Το απόλυτο φαβορί, ΤΣΣΚΑ Μόσχας αντιμετώπιζε την μεγάλη έκπληξη του θεσμού, τον Ολυμπιακό. Οι μεγάλοι σε αξία παίκτες Ρώσοι, αντιμετώπιζαν τα… μωρά τουΝτούσαν Ίβκοβιτς.
Η πρώτη περίοδος ήταν αρκετά σφιχτή και για τις δύο ομάδες, με το σκορ να είναι αρκετά «κλειστό». Ο Άντιτς άνοιξε το σκορ στον αγώνα και ο Σπανούλης με τρίποντο έκανε το 5-2. Οι δύο ομάδες δεν έβρισκαν λύσεις στην επίθεση και το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου (10-7 υπέρ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας) αντικατόπτριζε το άγχος και την αστοχία των δύο ομάδων.
Το δεύτερο δεκάλεπτο όμως ήταν διαφορετικό…  Η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας ανέβασε ρυθμούς και πήρε προβάδισμα. Από την άλλη ο Ολυμπιακός δεν έβρισκε λύσεις επιθετικά, καθώς δεν μπορούσε να βρει λύσεις μέσα από το… ζωγραφιστό καθώς τα ψηλά κορμιά των Ρώσων δεν επέτρεπαν κάτι τέτοιο. Μάλιστα πέντε λεπτά πριν την λήξη του ημιχρόνου ο Τεόντοσιτς με τρία συνεχόμενα τρίποντα, ήταν αυτός που αύξησε την διαφορά και έδωσε… φτερά στους Ρώσους. Από την άλλη η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν έβρισκε λύσεις στο σκοράρισμα και έτσι το πρώτο μέρος έληξε με την ΤΣΣΚΑ να προηγείται με 34-20.
Στην τρίτη περίοδο η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κατέβασε ταχύτητα, αλλά παίζοντας και στο ρελαντί κατάφερε να διατηρήσει την υπέρ της διαφορά. Ο Ολυμπιακός στο τέλος της περιόδου είχε 9 χαμένες βολές (11/20), αλλά και 1,55” πριν την λήξη της περιόδου είχε μόλις τρεις παίκτες να έχουν σκοράρει στο ματς! Τους Σπανούλη, Άντιτς και Παπανικολάου!  Έτσι το τέλος του τρίτου δεκάλεπτου έφερε την ΤΣΣΚΑ να προηγείται με 53-40.
Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός έπρεπε να τα παίξει όλα για όλα. Εκεί με συνεχόμενα τρίποντα απόΣλούκα, Μάντζαρη και Κέσελ, αλλά και καλές άμυνες κατάφερε να μειώσει την διαφορά στους 5, από τους 19 (53-48)!  Τα «μωρά» του Ντούσαν Ίβκοβιτς έκαναν μία επική ανατροπή και τα τελευταία λεπτά του τελικού ήταν ένα μεγάλο ντέρμπι. Η ψυχή και το πάθος των νεαρών άσων του Ολυμπιακού κράτησαν ζωντανούς τους «ερυθρόλευκους» μέχρι τέλος. Το ματς πήγε στην «ρώσικη» ρουλέτα των βολών. Εκεί οΤεόντοσιτς με μία χαμένη και ο Σισκάουσκας με δύο έδωσαν την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να φτάσει9 δευτερόλεπτα πριν το τέλος να είναι ένα πόντο πίσω (61-60) και με την μπάλα στα χέρια του. Εκεί ο Σπανούλης πάσαρε στον Πρίντεζη και αυτός πέτυχε το καλάθι κάνοντας το 62-61και χαρίζοντας το τρόπαιο στον Ολυμπιακό βάζοντας «φωτιά» στο «Σινάν Ερντέμ»!
Ο Ολυμπιακός με μία τρομερή ανατροπή, από το -19 κατάφερε στην τελευταία φάση να περάσει μπροστά στο σκορ και να πάρει την νίκη και το δεύτερο του τρόπαιο μετά το 1997 στην Ρώμη!
Sportaction MVP: Δεν μπορεί να ξεχωρίσει κάποιος παίκτης μετά από μία τέτοια ανατροπή! Θα μπορούσαμε να το δώσουμε στον Πρίντεζη για το νικητήριο καλάθι που σημείωσε.
Διαιτητές: Λουίτζι Λαμόνικα, Χοσέ Μαρτίν, Τόλγκα Σαχίν
Δεκάλεπτα: 7-10, 20-34, 40-53, 62-61

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Καζλάουσκας): Τ εόντοσιτς 15 (4τριπ, 4ριμπ, 5λαθ), Λαβρίνοβιτς 5, Σισκάουσκας 8, Κρστιτς 11, Κιριλένκο 12 (10ριμπ, 5λαθ, 1κοψ), Βορόνοφ, Βοροντσέβιτς, Σβεντ 3, Κάουν 2, Κριάπα 3 (1), Γκόρντον 2.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς, Άντιτς 7, Σπανούλης 15 (2), Ντόρσεϊ, Κέσελ 3 (1), Παπαδόπουλος , Πρίντεζης 12, Παπανικολάου 18 (3), Μάντζαρης 3, Σλούκας 4, Λο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου