ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

"Έσπασαν το πούλμαν του Παναθηναϊκού! (photos)"

Έσπασαν το πούλμαν του Παναθηναϊκού! (photos)

Καρτέρι θανάτου έστησαν στο πούλμαν που μετέφερε την αποστολή του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, οπαδοί του Ολυμπιακού, ....

οι οποίοι προχώρησαν σε επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα στην παραλιακή λεωφόρο - Ευχάριστες είναι οι πληροφορίες από το μέτωπο των τραυματιών, καθώς τόσο ο Περπέρογλου, όσο και ο Σμιθ έχουν δεχτεί απλώς θραύσματα στα μάτια και το πρόσωπο - Αναβάλλεται ο τελικός, έπειτα από απόφαση ΓΓΑ, ΕΣΑΚΕ και ΕΛ.ΑΣ. - Σύσκεψη στη ΓΓΑ για την τύχη των τελικών, θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής, με όλα τα σενάρια να είναι αυτή τη στιγμή ανοικτά, ακόμα και αυτό της μη διεξαγωγής τους.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από την επίθεση έχουν τραυματιστεί Περπέρογλου και Σμιθ.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σχεδόν 150 μέτρα πριν η αποστολή φτάσει στο Μοσχάτο, στην Ποσειδώνος 31.
Ξαφνικά το πούλμαν των «πράσινων» άρχισε να δέχεται καταιγισμό από πέτρες, με αποτέλεσμα να σπάσουν τα τζάμια, ενώ από θαύμα αποφεύχθηκε η σύγκρουση με άλλα οχήματα, καθώς ο οδηγός κατάφερε να κρατήσει την ψυχραιμία του και να ακινητοποιήσει το πούλμαν!
Πέτρα στο κεφάλι έχουν δεχτεί οι Περπέρογλου και Σμιθ, χωρίς ακόμη να έχει γίνει γνωστό αν ο τραυματισμός τους είναι σοβαρός, ενώ η αστυνομία έχει απαγορεύσει τη συνέχιση της πορείας της αποστολής του Παναθηναϊκού προς το ΣΕΦ και έχει αποκλείσει την ευρύτερη περιοχή...
Εύκολα μπορεί να γίνει αντιληπτό πως μια τέτοια ενέργεια θέτει σε κίνδυνο την ομαλή διεξαγωγή της αποψινής (17/05, 22:00) αναμέτρησης και προκαλεί ερωτηματικά η αδυναμία της αστυνομίας να διαφυλάξει την ομαλή πορεία της αποστολής των «πράσινων» προς το ΣΕΦ και μάλιστα από τη στιγμή που και το 2002 είχε παρουσιαστεί ανάλογο φαινόμενο, μετά την Μπολόνια, αλλά και την επίθεση που είχε δεχτεί η αποστολή του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού, κατά την πορεία του πούλμαν προς το «Γεώργιος Καραϊσκάκης»...
Όπως τόνισε ο μάνατζερ της ΚΑΕ, Μάνος Παπαδόπουλος, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM, οι δύο παίκτες μεταφέρονται με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, ενώ ακόμα δεν έχει αποφασιστεί αν τελικά η ομάδα θα κατεβεί στο ΣΕΦ για να αγωνιστεί κόντρα στον Ολυμπιακό.
Την ίδια ώρα στο ΣΕΦ το κλίμα μυρίζει... μπαρούτι και πλέον για τη διεξαγωγή ή μη της αποψινής (17/05) αναμέτρησης θα παίξει ρόλο και η απόφαση της αστυνομίας, αφού θα πρέπει να εγγυηθεί την ασφαλή μετάβαση, παρουσία κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά και αναχώρηση των «πράσινων».
Όσο για τους Περπέρογλου και Σμιθ, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μεταφέρονται στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού τους.
Άμεση ήταν η αντίδραση όλων των παικτών του Παναθηναϊκού, που με μια φωνή έδειξαν αποφασισμένοι να φτάσουν στο ΣΕΦ και να μπουν στο γήπεδο για να πάρουν τη νίκη και να κάνουν το 0-1.
Τα πρώτα σχόλιά τους στο Twitter ήταν ενδεικτικά του κλίματος αποτροπιασμού που έχει προκληθεί.
«Μόνο στην Ελλάδα» ανέφερε ο Καλάθης, «Είμαστε απλά παίκτες» απάντησε ο Μπατίστ στη συγγνώμη που του έστειλε οπαδός του Ολυμπιακού, ενώ ο Μάριτς έγραψε τη λέξη «ντροπή».
Τέσσερα σενάρια για το μέλλον
Σύσκεψη στη ΓΓΑ για την τύχη των τελικών, θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής, με όλα τα σενάρια να είναι αυτή τη στιγμή ανοικτά, ακόμα και αυτό της μη διεξαγωγής τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά της πολιτείας θα εξεταστούν τέσσερα μέτρα αντιμετώπισης της κατάστασης που έχει πλέον διαμορφωθεί. Το πρώτο σενάριο κάνει λόγο για μετάθεση κατά τουλάχιστον μιας εβδομάδας της έναρξης των τελικών, για να εκτονωθεί η ένταση, το δεύτερο για διεξαγωγή τους μόνο με παρουσία μαθητών στις εξέδρες, το τρίτο κεκλεισμένων των θυρών και το τέταρτο και πιο ακραίο, να μη διεξαχθεί καθόλου η σειρά των τελικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου