ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

" Γυναίκα ή μηχανή; Εξελιγμένα Ιαπωνικά She-Bot θολώνουν τα όρια "



Στο Χονγκ Κονγκ και στην έκθεση Expo "Ρομπότ σε κίνηση 2012" ένα από τα πιο εξελιγμένα (και πανέμορφα) ρομπότ στον κόσμο  ήρθε στη ζωή.



Φανταστείτε έναν κόσμο όπου τα ρομπότ θα διεξάγουν την κυκλοφορία,θα δουλεύουν σε εργοστάσια,θα κάνουν σούσι και πάρτι στο γραφείο. Μπορεί να μην είναι μακριά.

Στην Ιαπωνία,η τεχνολογία των ρομπότ είναι ήδη προχωρημένη, και τα πιο πρόσφατα πρωτότυπα έχουν έρθει ακόμη πιο κοντά στην γραμμή που χωρίζει τον άνθρωπο από τη μηχανή.

Το θηλυκό ανδροειδές Geminoid F chatted, τραγούδησε και χαμογέλασε, ενώ ένα πλήθος από ανθρώπους που δεν πίστευαν στα μάτια τους τραβούσε φωτογραφίες.



Δημιουργός του Ιαπωνικού ρομποτικού γκουρού,ο Hiroshi Ishiguro,που έχει προγραμματίσει και ενσωματώσει τον υπολογιστή της με 65 συμπεριφορές, κάνοντας τα ένα από τα πιο την ευφυή ρομπότ στον κόσμο.

Ο Ishiguro που τρέλανε τα τελευταία διεθνή πρωτοσέλιδα το 2006, όταν έκανε ένα αντίγραφο του εαυτού σε Android, το Geminoid HI-1. Για την πρωτοποριακή εργασία του, το CNN τον ονόμασε έναν από τις οκτώ «ιδιοφυΐες που θα αλλάξουν τη ζωή σας," και το BBC μας λέει την ιστορία του σε ντοκιμαντέρ του 2008 ανθρώπου-μηχανή.Ο Ishiguro λέει ότι τα  νέα F ρομπότ του, όπως ο ίδιος τα έχει ονομάσει, είναι πιο κομψά και προσιτά από τις δημιουργίες του παρελθόντος.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου