ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

"ΤΑ ΦΑΟΥΛ ΤΟΥ κ. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ"


Αυτοί οι άνθρωποι δε σας ενδιαφέρουν
κ. Αντιπεριφερειάρχα Χαλκιδικής;

Πέρα από τις «ήξεις-αφήξεις» του αντιπεριφερειάρχη μας για το μεταλλευτικό ζήτημα, πολλά ερωτηματικά προκύπτουν και για την ανθρωπογεωγραφια των προσκεκλημμένων του στη σύσκεψη που έκανε την περασμένη εβδομάδα στον Πολύγυρο, έπειτα από τα όσα θλιβερά διαδραματίστηκαν κατά τις κινητοποιήσεις των αντιδρώντων στην επένδυση χρυσού.

Ο κ. Αντιπεριφεριειάρχης λοιπόν, προσκάλεσε για να ακούσει τις θέσεις ΜΟΝΟ της πλευράς αυτών που αντιδρούν στην επένδυση. Ποιούς; Το συντονιστικό φορέων και συλλόγων του πρώην Δήμου Σταγείρων Ακάνθου και τη βουλευτή Ιερισσού την κ. Κατερίνα Ιγγλέζη. 

Όλη η υπόλοιπη κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής έμεινε απέξω απ’ αυτή τη συνάντηση... Γιατί; Δεν έχουν κατά τον κ. Περιφερειάρχη αξία και σημασία οι θέσεις του Δήμου Αριστοτέλη, οι απόψεις όλων των προέδρων των Μαδεμοχωρίων, των σωματείων εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, των επαγγελματιών της περιοχής, του εργατικού κέντρου; Όλοι αυτοί του είναι αδιάφοροι; Του είναι αδιάφοροι οι χιλιάδες άνθρωποι που ζουν από τη μεταλλευτική δραστηριότητα; Του είναι αδιάφορη η ιδεολογική τρομοκρατία, τα συνεχή κρούσματα βίας σε πολίτες, οι εμπρησμοί σε δασικές εκτάσεις και οι δολιοφθορές σε ατομικές περιουσίες;

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο κ. Αντιπεριφερειάρχης πρόκρινε αυτήν την ανθρωπογεωγραφία είτε γιατί του το ζήτησαν οι συντοπίτες του, από την Ιερισσό, είτε γιατί εκτίμησε η παρουσία και των δύο πλευρών θα προκαλούσε ένταση, την οποία ήθελε να αποφύγει. Δεκτό. Άλλωστε η νέας κοπής γενιά πολιτικών είναι γνωστό, πως αποφεύγει να βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά με γυμνά χέρια… Δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση ο αντιπεριφερειάρχης με βάση την εικόνα, που έχει δείξει μέχρι στιγμής.

Δεν όφειλε όμως να προσκαλέσει εξίσου σε νέα σύσκεψη και την άλλη πλευρά, που εκφράζει την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας στη ΒΑ Χαλκιδική, έτσι ώστε να πληροφορηθεί όσα προφανώς δε γνωρίζει και σίγουρα αποκλείεται να του πούν από την πλευρά τους οι αντιδρώντες στην επένδυση;

Αν όλα αυτά ενδιαφέρουν αληθινά τον κ. Αντιπεριφεριάρχη Χαλκιδικής, ας το αποδείξει έμπρακτα και ας μη δίνει δικαιώματα για παρερμηνείες και επικοινωνιακές παρόλες σαν της κ. Ιγγλέζη, (αναφερόμαστε στο δελτίο παραπόνων..., που εξέδωσε μετά τη σύσκεψη εναντίον της ΕΛ.ΑΣ.), που έδωσαν την εντύπωση ότι η σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια έγινε για να κάνει χαλαρωτικό μαζάζ ψυχής... στους δήθεν αγανακτισμένους «προστάτες του περιβάλλοντος».

Πρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Αριστοτέλη
Πρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Αριστοτέλη 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου