ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

"Νέος «πονοκέφαλος» για την ΑΕΚ"

Νέος «πονοκέφαλος» για την ΑΕΚ

Ένα νέο σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι επικεφαλής της ΠΑΕ ΑΕΚ, μια και δεν πρόλαβε να ψηφιστεί η τροπολογία για την προσωρινή φορολογική ενημερότητα και ως εκ τούτου, η συμμετοχή της στο νέο πρωτάθλημα της Super League είναι στον… αέρα.
Συγκεκριμένα η Ένωση δεν έλαβε από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ την άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της νέας αγωνιστικής περιόδου, μια και δεν είχε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, με αποτέλεσμα να τίθεται εν αμφιβόλω το νέο πρωτάθλημα, αφού στην ίδια… μοίρα ήταν και οι Άρης, Πανιώνιος, ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ και Κέρκυρα. Για τον λόγο αυτό, η Super League, μαζί με τις έξι ομάδες είχαν συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς, ούτως ώστε να βρεθεί λύση.
Από τις επαφές αποφασίστηκε η κατάθεση τροπολογίας στην Βουλή, με την οποία ο αρμόδιος Υπουργός θα μπορούσε να χορηγήσει με υπουργική απόφαση προσωρινή φορολογική ενημερότητα στις ΠΑΕ, οι οποίες αδυνατούσαν να εξασφαλίσουν, ούτως ώστε να μπορέσουν να κάνουν μεταγραφές και να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα το νέο πρωτάθλημα.
Ωστόσο, η νέα τροπολογία που περίμεναν άπαντες να ψηφιστεί μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής (3/8) δεν πρόλαβε να κατατεθεί και με δεδομένο πως τον Αύγουστο η Βουλή να παραμένει κλειστή, τότε η συμμετοχή της ΑΕΚ είναι στον… αέρα καθώς δεν έχει εξασφαλίσει ενημερότητα, που θεωρείται απαραίτητη για να πάρει την άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα.
Για να αλλάξουν τα δεδομένα, θα πρέπει η ΕΠΟ και του υπουργείο αθλητισμού να στείλουν έγγραφο προς την ΕΕΑ και να μεριμνήσουν για την αναστολή της διαδικασίες έκδοσης αδειών, μέχρι να ανοίξει και πάλι η Βουλή και να προχωρήσει η τροπολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου