ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

«Ονειρο» η Τότεναμ! (vid)


Λίγες μέρες πριν αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, η Τότεναμ επικράτησε της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-3) στο «Ολντ Τράφορντ» σπάζοντας την αρνητική παράδοση!


Τέλος στην κατάρα του «Θεάτρου των Ονείρων» έβαλε η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Europa League, καθώς από τον Δεκέμβριο του 1989 μέχρι σήμερα μετρούσε 22 επισκέψεις χωρίς νίκη (18 ήττες, 4 ισοπαλίες). Η Τότεναμ με όπλο την ταχύτητα εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά προβλήματα της Γιουνάιτεντ, προηγήθηκε 0-2 στο πρώτο μέρος και παρά την μεγάλη προσπάθεια και τις ευκαιρίες των γηπεδούχων στην επανάληψη αλλά και με την τύχη με το μέρος της, πήρε μία μεγάλη νίκη (2-3) η οποία πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον Αντρές Βίλας-Μπόας στο τέλος. Οι Κόκκινοι Διάβολοι -είχαν δύο δοκάρια και ζήτησαν δύο πέναλτι- είναι πλέον ισόβαθμοι με την Σίτι (12) και στο -4 από την πρωτοπόρο, Τσέλσι.
Η Τότεναμ έδωσε στον αγώνα ένα ξεκίνημα το οποίο δεν είχαν σχεδιάσει στην Γιουνάιτεντ, όταν ο κεντρικός αμυντικός, Φερτόνγκεν, είχε στη διάθεσή του πολύ χώρο, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή έκανε σουτ που κόντραρε και ο Λίντεγκααρντ νικήθηκε για το 0-1. Η συνέχεια δεν ήταν αυτή που ίσως πολλοί θα περίμεναν. Η ομάδα του Φέργκιουσον δεν μπόρεσε να πάρει τα ηνία, ούτε να πιέσει τους Λονδρέζους, που με όπλο την αυτοπεποίθηση ήλεγξαν τον αγώνα. Στο 32' ήρθε νέο χτύπημα, με τον Μπέιλ και αυτός να παίρνει όλα τα μέτρα από το κέντρο μέχρι την περιοχή, να αφήνει εύκολα πίσω του τον Φέρντιναντ και με ωραίο τελείωμα με το δεξί να κάνει το 0-2. Το πρώτο μέρος έκλεισε με το σουτ του Νάνι (43') στα χέρια του Φρίντελ, στην πρώτη τελική των γηπεδούχων στα πρώτα 45'.
Στο ημίχρονο ο Φέργκιουσον πέρασε στο ματς τον Ρούνεϊ στη θέση του Γκιγκς και η Γιουνάιτεντ απέκτησε περισσότερο νεύρο και έγινε εξαιρετικά επικίνδυνη. Στο 51' ο Αγγλος βγήκε στα δεξιά, έκανε τη σέντρα και ο Νάνι από τη μικρή περιοχή με προβολή μείωσε σε 1-2. Εκεί το ματς πήρε τρελό ρυθμό. Στο επόμενο λεπτό η Τότεναμ βγήκε μπροστά με τον Μπέιλ, ο Ουαλός έκανε το σουτ, ο Λίντεγκααρντ απέκρουσε, όμως η μπάλα έπεσε στα πόδια του Ντέμπσεϊ που στην κενή εστία έγραψε το 1-3! Η Γιουνάιτεντ όμως, ήθελε πολύ να μπει στο ματς και έδωσε απάντηση στην απάντηση. Στο 54' ο Φαν Πέρσι έδωσε ωραία στον Καγκάβα που νίκησε με ωραίο πλασέ τον Φρίντελ για το 2-3.
Στο 55' η Τότεναμ έκανε την τελευταία της τελική προσπάθεια στον αγώνα με το σουτ του Ντεμπελέ να περνά άουτ και ακολούθησε καταιγισμός ευκαιριών από τους Κόκκινους Διαβόλους. Στο 61' ο Ρούνεϊ εκτέλεσε εξαιρετικά φάουλ, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, αφού βρήκε στο δεξί δοκάρι του Αμερικανού κίπερ. Ο Αγγλος στο 66' είχε καλό σουτ μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα πήγε άουτ και στο 69' χάθηκε ίσως η μεγαλύτερη φάση για το 3-3 με τον Φαν Πέρσι, που μόνος με τον Φρίντελ με τη μπάλα στο αριστερό του, δεν σημάδεψε σωστά.

Οσο περνούσε η ώρα, τόσο περισσότερο η Τότεναμ οπισθοχωρούσε και η Γιουνάιτεντ είχε την ευκαιρία να κάνει φάσεις. Στο 74' ο RvP είχε κεφαλιά άουτ, στο 82' τη σουτάρα του Σκόουλς απέκρουσε ο Φρίντελ, στο 85' ήρθε το δεύτερο δοκάρι με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Κάρικ και στο 86' ο Εβρά είχε την τελευταία ευκαιρία, όμως ούτε αυτός δεν κατάφερε να ισοφαρίσει...
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αλεξ Φέργκιουσον): Λίντεγκααρντ, Φέρντιναντ (92' Ερνάντες), Εβρά, Εβανς, Ραφαέλ, Κάρικ, Γκιγκς (46' Ρούνεϊ), Σκόουλς, Νάνι, Φαν Πέρσι, Καγκάβα (79' Γουέλμπεκ).

Τότεναμ (Αντρέ Βίλας-Μπόας): Φρίντελ, Γκαλάς, Φερτόνγκεν, Γουόκερ, Κόλκερ, Λένον, Ντέμπσεϊ (70' Σίγκουρντσον), Ντεμπελέ (84' Χάντλεστοουν), Μπέιλ, Σάντρο, Ντεφόε (93' Ντόσον).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου