ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΟΚ "Το έπος του Χάιμπουρι"(VIDEO)


Η 30η Σεπτεμβρίου ξυπνάει ευχάριστες αναμνήσεις στην οικογένεια του ΠΑΟΚ


Ο ΠΑΟΚ με την τεράστια πρόκριση επί της Αρσεναλ σαν σήμερα (30/9) το 1997 έγραψε χρυσή σελίδα στην πλούσια ιστορία του. Ο "Δικέφαλος" κλήθηκε να υπερασπιστεί το 1-0 της Τούμπας που είχε διαμορφωθεί με τέρμα που σημείωσε ο Φρατζέσκος. Στον επαναληπτικό του Χάιμπουρι η αγγλική ομάδα προηγήθηκε, αλλά ο Ζήσης Βρύζας... κράτησε το καλύτερο για το τέλος.
Λίγα λεπτά πριν την λήξη ο νυν πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετά από εξαιρετική ενέργεια πλασάρει τον Σίμαν γράφει το τελικό 1-1 και στέλνει τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στον έβδομο ουρανό. Ακολουθούν έξαλλοι πανηγυρισμοί σε όλη την Βόρειο Ελλάδα, η οικογένεια του "Δικεφάλου" ζει μοναδικές στιγμές και η εφημερίδα "Times" του Λονδίνου αναγκάζεται να γράψει το γνωστό "Zisis the end".

Η εξέλιξη του ματς
"Η Άρσεναλ μπήκε φουριόζα στον αγωνιστικό χώρο και στο 22' σκόραρε με πλασέ του Ολλανδού, Ντένις Μπέργκαμπ. Η αντίδραση του ΠΑΟΚ ήταν να "σφίξει" και άλλο τα μετόπισθεν και να σταματήσει έτσι την επιθετικότητα των Άγγλων. Όσο περνούσε η ώρα ο ΠΑΟΚ ανέβαινε και ειδικά στο β' μέρος η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη στεκόταν πολύ καλά και άρχισε να δημιουργεί ευκαιρίες. Τελικά, τρία λεπτά πριν την λήξη του αγώνα ο Ζήσης Βρύζας με έξοχη προσποίηση και άψογο πλασέ πέτυχε το πολυπόθητο τέρμα που εκτόξευσε τον ενθουσιασμό του κόσμου και έκανε όλη την Βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο να μην κοιμηθεί εκείνο το βράδυ".
Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
Άρσεναλ: Σίμαν, Ντίξον, Γουίντενμπερν, Βιεϊρά, Μπουλντ, Άνταμς, Ράιτ, Μπέργκαμπ, Οβερμαρς (74' Πλατ), Πάρλουρ (86' Ανελκά), Πετί
ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Ολιβάρες, Τασσιόπουλος, Κολομπούρδας (81' Καπετανόπουλος), Ζαφειρίου (33' Σιδηρόπουλος), Ζαγοράκης, Φρατζέσκος (89' Ζουμπούλης), Βρύζας, Βελής, Νάγκμπε, Τουρσουνίδης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου