ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΟΚ "Έβγαλε γούστα και... άραξε"


ΠΑΟΚ από άλλον πλανήτη, «πάτησε» 4-1 τον Άρη | onsports.gr

Ο ΠΑΟΚ «πετούσε» στο πρώτο ημίχρονο, προσέφερε θέαμα και έκανε... περίπατο απέναντι στον Άρη (4-1) σε ένα ματς με 13 κίτρινες και τρεις αποβολές!


Σοβαρός, πειθαρχημένος και με πολλές εμπνεύσεις παρουσιάστηκε ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Άρη. Ο "Δικέφαλος" με εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους "κίτρινους" οι οποίοι είχαν μειώσει σε 3-1.
Τα εκπληκτικά γκολ των Λόρενς και Αθανασιάδη, ήταν τα highlights του αγώνα. Ιδιαίτερα χαρούμενος ήταν ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος βρέθηκε στις κερκίδες της Τούμπας και παρακολούθησε την ομάδα του να επικρατεί εύκολα του Άρη, αλλά και τους 25.00 και πλέον οπαδούς του ΠΑΟΚ να δίνουν τη δική τους παράσταση, δημιουργώντας εντυπωσιακή ατμόσφαιρα.
1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Με... συνταγή Ξάνθης προτίμησε να παρατάξει τον ΠΑΟΚ ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος δεν άλλαξε ούτε τη φιλοσοφία του, καθώς όπως και στον εκτός έδρας αγώνα του "Δικεφάλου", έτσι και σήμερα (30/9), οι "ασπρόμαυροι" από το πρώτο λεπτό προσπάθησαν να "τρυπήσουν" την άμυνα του Άρη από τις πτέρυγες.
Η πρώτη καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ σημειώθηκε στο 10', όταν μετά από κόρνερ και απόκρουση, η μπάλα έφτασε στον Λίνο, ο Βραζιλιάνος έκανε τη σέντρα, αλλά ο Βελλίδης με υπερένταση μπλόκαρε την μπάλα.
Λόρενς ο... εκτελεστής
Από το 12ο λεπτό της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ πήρε κεφάλι στο σκορ με ένα υπέροχο γκολ του Λίαμ Λόρενς. Ο Ιρλανδός με ένα σουτ κεραυνό στην κίνηση, έπειτα από σέντρα του Ρομπέρ έστειλε την μπάλα στη γωνία του Βελλίδη και τους 25.000 και πλέον οπαδούς του ΠΑΟΚ στα ουράνια.
Στο 14' ο Άρης διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, αλλά όπως φάνηκε από το ριπλέι, ο Κατσικάς έδιωξε καθαρά την μπάλα μπροστά από τα πόδια του Αγκάνθο.
Προσπάθησε να βγει από τα καρέ του
Από τη στιγμή που ο Άρης δέχθηκε το τέρμα, προσπάθησε να ανεβάσει τις γραμμές του για να πετύχει το τέρμα της ισοφάρισης, αλλά η αμυντική διάταξη του ΠΑΟΚ και ιδιαίτερα ο Κατσικάς δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους "κίτρινους".
"Αφεντικό" από νωρίς
Ο ΠΑΟΚ πήρε σημαντικό προβάδισμα στο 23ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Γιώργος Κατσικάς πέτυχε με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Φωτάκη. Ο αμυντικός του "Δικεφάλου" που μέχρι εκείνο το σημείο ήταν από τους καλύτερους της αμυντικής γραμμής νίκησε στον αέρα τους παίκτες του Άρη και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Βελλίδη.
Ο Κλάους στο 25' έχασε μία ευκαιρία από αυτές που αυτές που δεν χάνονται. Ο φορ του ΠΑΟΚ πήρε την μπάλα πίσω από το κέντρο, προχώρησε περίπου δέκα μέτρα, αλλά δεν μπόρεσε να πλασάρει εύστοχα τον Βελλίδη, ο οποίος είχε βγει πολλά μέτρα από την περιοχή του.
Στο 26' ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά η κεφαλιά του Αγκάνθο πέρασε λίγα μέτρα έξω από την εστία του Γλύκου.
Στο 27' οι Κάτσε και Πουλίδο δέχθηκαν από μία κίτρινη κάρτα για μία αψιμαχία που είχανε.
Τρίτωσε το καλό
Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο ΠΑΟΚ τριπλασίασε τα τέρματά του με τον Γιώργο Φωτάκη να χρίζεται σκόρερ. Ο Λάζαρ κέρδισε μια κόντρα έκανε την κούρσα από δεξιά, έβγαλε τη σέντρα, ο Κλάους έστρωσε στο μέσο του "Δικεφάλου", ο οποίος με δυνατό συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Βελλίδη.
Στο 32' ο Καπετάνος δέχθηκε την κίτρινη κάρτα για θέατρο.
Στο 35' και στο 36' Λίνο και Λάζαρ αντίστοιχα προσπάθησαν να απειλήσουν με σουτ, αλλά δε βρήκαν στόχο, περνώντας άουτ.
Προειδοποίησε και μετά... χτύπησε
Στο 38' ο Γλύκος δεν επέτρεψε στον Καπετάνο να μειώσει το σκορ, καθώς πραγματοποίησε πολύ καλή επέμβαση σε κεφαλιά του Καπετάνου, αλλά δύο λεπτά αργότερα ο Αγκάνθο πέτυχε το τέρμα για τον Άρη. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Καπετάνος πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αυτή κατέληξε στον επιθετικό του Άρη, ο οποίος πρόλαβε τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του "Δικεφάλου". 
Ο Ρομπέρ σέρβιρε, οι άλλοι... εκτελούσαν
Γκολ μεγάλου παίκτη σημείωσε στο 43' ο Στέφανος Αθανασιάδης, ο οποίος δέχθηκε τη σέντρα του Ρομπέρ και με σουτ κεραυνό από δύσκολη θέση έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Βελλίδη.
ΑΝΑΠΑΥΛΑ
Ο ΠΑΟΚ πήγε στα αποδυτήρια έχοντας το υπέρ του 4-1. Η ομάδα του "Δικεφάλου" παρουσιάστηκε σοβαρή, εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που δημιούργησε και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Άρη. Οι "ασπρόμαυροι" έκαναν τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος βρέθηκε στην Τούμπα να χαμογελά από ικανοποίηση, βλέποντας την ομάδα του να διασύρει τους συμπολίτες. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, σίγουρα νιώθει ικανοποίηση και για την παρουσία των οπαδών του "Δικεφάλου", οι οποίοι κατέκλυσαν την Τούμπα.
2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Ο προπονητής του Άρη, Μάκης Κατσαβάκης, στην ανάπαυλα του αγώνα πραγματοποίησε δύο αλλαγές, περνώντας στον αγώνα τους Μαργαρίτη και Παπαστεριανό, στις θέσεις των Σουνά και Νταμαρλή.
Στο 47' ο Καζναφέρης δέχθηκε την κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Ρομπέρ.
Στο 49' ο Αθανασιάδης έχασε ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία, όταν από πολύ όμορφη κάθετη πάσα του Ρομπέρ βρέθηκε απέναντι από τον Βελλίδη, επιχείρησε το πλασέ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
* Όταν ο Γιώργος Δώνης σήκωσε για ζέσταμα τον Σαλπιγγίδη, οι θύρες των επισήμων χειροκρότησαν έντονα τον επιθετικό του ΠΑΟΚ.
Στο 50' ο Φωτάκης προσπάθησε να απειλήσει από μακρινή απόσταση, αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε ψηλά άουτ.
Στο 52' ο Άρης απείλησε και πάλι με τον Αγκάνθο, αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ.
61' Ο Καπετάνος προσπάθησε να απειλήσει με σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Γλύκος φώναξε και πάλι παρών, πετώντας την μπάλα σε κόρνερ, με όμορφη εκτίναξη.
Στο 62' ο Αθανασιάδης βρέθηκε έσωσε βέβαιο γκολ πάνω στη γραμμή μετά από πλασέ του Πουλίδο.
Στο 63' ο τεχνικός του Άρη, "έκλεισε" τις αλλαγές του περνώντας στη θέση του Καζναφέρη τον Αγγελούδη.
Έριξε ρυθμούς ο ΠΑΟΚ
Από την έναρξη του δευτέρου μέρους μέχρι και το 65ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι θέλει να κατεβάσει ρυθμούς, ωστόσο οι "κίτρινοι" έδειχναν ανήμποροι να αντιδράσουν. Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν εμφανές ότι είναι μεγάλη.
Στο 71' ο Φωτάκης "κιτρινίστηκε" για δυνατό μαρκάρισμα.
Στο 76'΄ο Γεωργιάδης αντίκρισε την κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα.
Στο 79' ο Σαλπιγγίδης πέρασε στο παιχνίδι στη θέση του Ρομπέρ. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ κέρδισε το "ζεστό" χειροκρότημα των οπαδών του "Δικεφάλου".
Στο 87' σε μια συμπλοκή μεταξύ πολλών παικτών, ο Κάκος έδειξε πέντε κίτρινες κάρτες. Κατσικάς και Σταφυλίδης από πλευράς ΠΑΟΚ και Αγκάνθο, Γιαννιώτας και Παπαστεριανός από τους "κίτρινους".
90' Ο Πέλκας πέρασε στον αγώνα στη θέση του Αθανασιάδη, με τον επιθετικό του ΠΑΟΚ να γνωρίζει την αποθέωση.
90+ Ο ΠΑΟΚ έμεινε με δέκα παίκτες μετά τη δεύτερη κίτρινη που δέχθηκε ο Κατσικάς για αντικανονική προβολή.
90+7 Ανόητη αποβολή για τον Λόρενς, ο οποίος δέχθηκε σκληρό μαρκάρισμα από τον Γιαννιώτα, σηκώθηκε και έπιασε του παίκτη του Άρη από το λαιμό. Στην ίδια φάση αποβλήθηκε και ο παίκτης του Άρη για το μαρκάρισμα, αλλά και ο Γιώργος Δώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου