ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

"O Πλατινί «ψάχνεται» στα Βαλκάνια με φόντο το Champions League"


Ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο για τις χώρες των Βαλκανίων, φέρεται να έχει στα «σκαριά» ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, δυστυχώς, χωρίς να υπολογίζεται η Ελλάδα, -τουλάχιστον προς το παρόν-, αλλά και μερικές ακόμα χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, όπως για παράδειγμα η Ουγγαρία. 


Σύμφωνα με αποκάλυψη του «DailyGoal.gr», στην πόλη Μπούντβα του Μαυροβουνίου, συναντήθηκαν προσφάτως μέλη της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, μεταξύ των οποίων και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της, Θόδωρος Θεοδωρίδης.

«Καλεσμένοι» τους από την άλλη ήταν 8 ομοσπονδίες της πρώην Γιουκοσλαβίας (με τους προέδρους και τους γενικούς γραμματείς τους). Ήταν λοιπόν: Ο πρόεδρος της Κροατικής ομοσπονδίας, παλιός μεγάλος φορ, Νταβόρ Σούκερ, ο Σέρβος Τόμισλαβ Κάρατζιτς, ο Βόσνιος Ίβιτσα Όσιμ (μεγάλος επιθετικός του παρελθόντος και άλλοτε προπονητής του Παναθηναϊκού), ο Μαυροβούνιος Ντέγιαν Σαβίτσεβιτς (από τους μεγαλύτερους επιτελικούς μέσους της τελευταίας 30ετίας), ο Σλοβένος Αλεξάντερ Σέφεριν, ο Σκοπιανός Ίλκο Γκοργικιόσκι και ο πρόεδρος της Βουλγαρικής ομοσπονδίας και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA -παλιός σπουδαίος τερματοφύλακας- Μπόρισλαβ Μιχαΐλοφ.

Στην ενδιαφέρουσα αυτή συνάντηση που επισήμως δεν ανακοινώθηκε τίποτε, αλλά διάφορες πηγές μετέφεραν, εξετάσθηκε να ξεκινήσει από την Άνοιξη του 2015 ένα εντελώς διαφορετικό πρωτάθλημα, μία Βαλκανική Λίγκα με την συμμετοχή 16 συλλόγων από 8 χώρες (Σερβία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κροατία, Σλοβενία, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ, Βουλγαρία και Ουγγαρία). Έτσι ώστε να μπορούμε να δούμε αντιπάλους για παράδειγμα: τον Ερυθρό Αστέρα κόντρα στην Χάιντουκ, ή την Παρτίζαν απέναντι Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Στη διήμερη συνάντηση επίσης έγινε διεξοδική συζήτηση και για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2020, όπου επιθυμία του προέδρου της UEFA, Μισέλ Πλατινί είναι να διεξαχθεί σε όσες το δυνατό περισσότερες πόλεις. Οι πρόεδροι και των 8 εθνικών ομοσπονδιών τάχθηκαν υπέρ και των δύο προτάσεων του Μισέλ Πλατινί και όλα δείχνουν πως από το 2015 θα έχουμε στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων μία νέα σημαντική διοργάνωση, με τον πρωταθλητή προφανώς να συμμετέχει απευθείας στους ομίλους του Champions League!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου