ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΥΠΕΚΑ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΙ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΝ "ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ" ΜΥΘΟ


Μόλις ένα εικοσιτετράωρο κράτησε ο νέος "οικολογικός" μύθος  του "παρατηρητηρίου μεταλλευτικών δραστηριοτήτων", που συνοδεύτηκε από προσκλητήρια, τύμπανα και ιαχές πολέμου. 

Το ΥΠΕΚΑ με αποψινή του ανακοίνωση κατέρριψε και αυτό το μύθο σαν χάρτινο πύργο, διαψεύδοντας εκ νέου τους ισχυρισμούς της εν λόγω ΜΚΟ...

Χθες όπως όλοι θυμόμαστε το "παρατηρητήριο..." ξεσήκωσε όλο τον κόσμο περί "επείγουσας εντολής" του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, προς το δασαρχείο Αρναίας για να κοπούν δέντρα σε δασική έκταση 4.100 στρεμμάτων στις Σκουριές. 


Στον "ιστό της αντιμεταλλευτικής αράχνης" έπεσαν σχεδόν όλοι όσοι έχουν  το "παρατηρητήριο..." ως αξιόπιστη πηγή πληροφόρησης. Κόμματα, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, εφημερίδες sites, blogs.

 Δυστυχώς για όλους αυτούς διαψεύστηκαν  οικτρά για πολλοστή φορά. Το ΥΠΕΚΑ αναφέρει ξεκάθαρα στην ανακοίνωση του "πως δεν απέστειλε κανένα έγγραφο με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος". Το έγγραφο του προς το Δασαρχείο Αρναίας αφορούσε  διευκρινήσεις που του ζητήθηκαν επάνω στην ήδη εγκεκριμένη από την πολιτεία τεχνική μελέτη του έργου των Σκουριών.

Επιπροσθέτως, το ΥΠΕΚΑ καταρρίπτει μια ακόμη νομικίστικη μυθοπλασία της εν λόγω ΜΚΟ, που ακούει στη φράση "ειδική έγκριση επέμβασης", επάνω στην οποία επιχείρησε να στηρίξει το μύθο-φούσκα, υποστηρίζοντας "ότι για να ξεκινήσει το έργο στις Σκουριές, πρέπει να υπάρχει η συγκεκριμένη άδεια την οποία η "Ε.Χ" δεν την έχει, όπως δεν έχει και πολλές άλλες"

Το ΥΠΕΚΑ επί του συγκεκριμένου μυθεύματος τονίζει με σαφήνεια: " κατόπιν της έκδοσης της Α.Ε.Π.Ο δεν υφίσταται κανένα περιθώριο διαφοροποίησης (αύξησης, μείωσης, μετατόπισης) των εκτάσεων επέμβασης του έργου, ούτε με τις Τεχνικές Μελέτες, ούτε με προσαρτήματα, ούτε με πιθανές μεταγενέστερες συμπληρώσεις-τροποποιήσεις, τόσο αυτών όσο και των βασικών κεφαλαίων της Τεχνικής Μελέτης."

Γιατί λοιπόν όλα αυτά; Γιατί για ακόμη μια φορά το "παρατηρητήριο..." αντί να ενημερώσει, παραπλάνησε τόσο κόσμο; Γιατί διψάει για πόλεμο; Γιατί έχει χάσει τη ψυχραιμία του; Και γιατί μαζί του πρέπει να τη χάσουν και όλοι οι άλλοι; Το "οικολογικό" αιτιολογικό έχει ξεθωριάσει. Ποια είναι η πραγματική αιτία;

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ:  Καθυστερημένα μεν, αλλά την οφείλουμε δε... Πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα μας στο Χαλκιδικιώτικο blog "Τα Σήμαντρα", το οποίο πρώτο απ' όλα τα blog της Χαλκιδικής μετέδωσε την ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ και με τη σειρά μας προχωρήσαμε στην παραπάνω ανάρτηση.

Πρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Αριστοτέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου