ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Η ιστορία του 14χρονου Ηλία από τη Θεσσαλονίκη που συγκλόνισε τον Σάκη Ρουβά!

Η ιστορία του 14χρονου Ηλία από τη Θεσσαλονίκη που συγκλόνισε τον Σάκη Ρουβά!
Ένας από τους «Ήρωες ανάμεσά μας», της ομώνυμης εκπομπής που θα συγκινήσει το πανελλήνιο με την ιστορία του ζει στη Θεσσαλονίκη...
και πραγματικά συγκλόνισε τον Σάκη Ρουβά.
Ο τραγουδιστής και παρουσιαστής βρέθηκε στην πόλη για τέσσερις μέρες ώστε να γνωρίσει τον Αλέξανδρο Φιλιππίδη, τον διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας, ο οποίος κινητοποίησε τη μαθητική κοινότητα με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα προκειμένου να δοθούν για την υψίστης σημασίας χειρουργική επέμβαση στην οποία έπρεπε να υποβληθεί ένας 14χρονος μαθητής, ο Ηλίας Ντεμίρι. Έπασχε από σοβαρή ασθένεια η οποία μάλιστα .....
απειλούσε την ίδια του τη ζωή. Η πρώτη συνάντηση του τραγουδιστή και παρουσιαστή με τον ίδιο τον Ηλία και τους συμμαθητές του στο Δημοτικό σχολείο, ήταν μαγική. Ο Σάκης έπαιξε ποδόσφαιρο με τα παιδιά στο προαύλιο και μίλησε μαζί τους για τα μαθήματά τους αλλά και για την καθημερινότητά τους, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά πόσες ευαισθησίες έχει.
 Ο 14χρονος Ηλίας Ντεμίρι από τη Δυτική Θεσσαλονίκη κατάγεται από την Αλβανία. Το Νοέμβριο του 2008, σε ηλικία 11 χρονών και ενώ ήταν μαθητής στην Ε' τάξη του Δημοτικού σχολείου είχε ένα ατύχημα. Αρχικά δεν υπήρχε τίποτα το ανησυχητικό. Καθώς έπαιζε μπάλα, έσπασε το πόδι του, όπως συμβαίνει σε πολλά παιδιά της ηλικίας του. Μόλις, όμως, οι γιατροί του αφαιρέσανε το γύψο αντιλήφθηκαν τη σοβαρότητα της κατάστασης. Ο Ηλίας κούτσαινε και πονούσε. Ξαναπήγαν στο νοσοκομείο, αλλά όταν βγήκαν από το «Γ. Γεννηματάς» η διάγνωση δεν άφηνε περιθώρια. Οστεοσάρκωμα. Πρόκειται για μια ασθένεια για την οποία οι γιατροί «σηκώνουν τα χέρια ψηλά». Η μόνη ελπίδα βρισκόταν σε κάποιο εξειδικευμένο κέντρο στην Αμερική ή στη Γαλλία ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάστασή του.
 Η μεγάλη περιπέτεια για τον μικρό Ηλία και τον ελαιοχρωματιστή πατέρα του αλλά και την άνεργη μητέρα του, μόλις ξεκινούσε... Τα ασφαλιστικά ταμεία ήταν ανήμπορα να βοηθήσουν. Κάθε μέρα που περνούσε ήταν εις βάρος του Ηλία. Ο Αλέξανδρος Φιλιππίδης, διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας, ώθησε την οικογένεια να πάρει τη μεγάλη απόφαση, να ταξιδέψει για χάρη του Ηλία στη Γαλλία. Μαζί βρέθηκαν σε εξειδικευμένο κέντρο του Παρισιού, που ήταν η μοναδική ελπίδα για να σωθεί ο μικρός. Όσο εκείνος πάλευε για τη ζωή του, πίσω του, ο Αλέξανδρος, οι υπόλοιποι δάσκαλοι του σχολείου, η εκκλησία και ο Δήμος γίνονταν μια γροθιά. Τα χαρτζιλίκια των συμμαθητών του έγιναν το εισιτήριο για να σωθεί τελικά ο Ηλίας. Για 18 μήνες έδινε αγώνα ζωής στη Γαλλία και στην Ελλάδα οι Ήρωες πολλαπλασιάζονταν. Και τελικά, τίποτα δεν πήγε χαμένο. Ο Ηλίας επέστρεψε νικητής. Γύρισε στο θρανίο του και στους ανθρώπους που άνοιξαν μια τεράστια αγκαλιά για εκείνον. Η ζωή, μετά την μεγάλη περιπέτεια, του έδειξε το καλό της πρόσωπο και τώρα πηγαίνει στην Α' Γυμνασίου και κάνει ό,τι όλοι οι συμμαθητές του. Το τεχνητό μέλος στο πόδι του, δεν στάθηκε εμπόδιο στο να συμμετέχει ακόμη και στην ποδοσφαιρική ομάδα του σχολείου του στην οποία πλέον είναι τερματοφύλακας αλλά και αρχηγός της.
Ο Σάκης Ρουβάς συγκινήθηκε πολύ από την ιστορία του Ηλία Ντεμίρι, με τον οποίο έγινε καλός φίλος, σύμφωνα με τη real.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου