ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

...Θα τεντώνει μες στην Τούμπα το σεντόνι! (video-photo)


ΤΟΥΣ ΞΕΡΑΝΕ Ο ΣΤΟΧ ΚΑΙ... ΣΑΛΚΕ-ΠΑΟΚ 1-1!

Μια... ανάσα από το να ζήσει το όνειρο του βρίσκεται πλέον ο ΠΑΟΚ, με το 1-1 που απέσπασε απέναντι στη Σάλκε. Ο "Δικέφαλος" απειλήθηκε από τη γερμανική ομάδα, αλλά η ψυχή των παικτών του Στέφενς και το... μαγικό πόδι του Στοχ, έφεραν το τελικό αποτέλεσμα. Οι της Σάλκε μπόρεσαν πολλές φορές να βγουν καλά στην επίθεση και ιδιαίτερα από τη δεξιά πλευρά, με τον Φαρφάν να είναι ο μόνιμος κίνδυνος και να είναι αυτός που άνοιξε το σκορ.
Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε μεγάλη εμφάνιση, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, αφού στο πρώτο ήταν κακός, σε ένα κρίσιμο παιχνίδι. Του αξίζουν συγχαρητήρια, καθώς δεν τον επηρέασε καθόλου η... καυτή ατμόσφαιρα του γηπέδου, αλλά ούτε και το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Βέβαια, αυτό το αποτέλεσμα οφείλεται και στον Σανθ Χακόμπο, οποίος σταμάτησε ανεπανάληπτο τετ α τετ του Χέβεντες.
Ο "Δικεφάλος" πλέον έχει το πλεονέκτημα έναντι της Σάλκε, πήρε το πολύ καλό σκορ στο Γκέζελνκίρχεν και την ερχόμενη Τρίτη στην Τούμπα, θα προσπαθήσει να πετύχει κάτι που δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής, δηλαδή να περάσει στους ομίλους του Champions League.
Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Χακόμπο, με τους (από αριστερά προς δεξιά) Λίνο, Βίτορ, Κατσουράνη και Κίτσιου, να συνθέτουν την αμυντική τετράδα. Λάζαρ, Τζιόλης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, έχοντας μπροστά τους τον Λόρενς, ο οποίος βοηθούσε αρκετά τους τους ανασταλτικούς μέσους του ΠΑΟΚ. Ο Μίροσλαβ Στοχ αγωνίστηκε την αριστερή πτέρυγα, ο Λούκας στη δεξιά, με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη να είναι ο μοναδικός προωθημένος του "Δικεφάλου".
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ στη σέντρα.
Δυνατό ξεκίνημα, απείλησε από κόρνερ
Στο 2' ο ΠΑΟΚ απείλησε για πρώτη φορά την εστία της Σάλκε, με τον Στοχ να κάνει τη σέντρα και τον Φουκς να απομακρύνει σε κόρνερ πριν προλάβει ο Λούκας να γίνει απειλητικός. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τρία συνεχόμενα κόρνερ, αλλά ο "συναγερμός" στα καρέ της γερμανικής ομάδας έληξε όταν το πλασέ του Σαλπιγγίδη έφυγε άουτ.
Στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης οι παίκτες της Σάλκε ζήτησαν πέναλτι σε απόκρουσε του Βίτορ, αλλά όπως φάνηκε από το ριπλέι ο παίκτης του ΠΑΟΚ δεν είχε κάνει παράβαση. Στο επόμενο λεπτό ο Λίνο απομάκρυνε λάθος, η μπάλα έφτασε στον Σαλάι, έκανε το πλασέ, αλλά δεν ανησύχησε ο Χακόμπο.
Στο 13' ο Κίτσιου αντίκρισε την κίτρινη κάρτα για δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Μέγιερ. Καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ στο 15', με τον Λάζαρ να φεύγει στην αντεπίθεση, να παίζει το ένα- δύο με τον Στοχ, αλλά η σέντρα που επιχείρησε δεν μπόρεσε να την αξιοποιήσει ο Σαλπιγγίδης.
Στο 17' ο Στοχ αντίκρισε την κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα, έξω από την περιοχή, πάνω στον Ουτσίντα.
Μονόλογος της Σάλκε χωρίς τη μεγάλη φάση
Το πρώτο 20λεπτο του αγώνα πέρασε με το ρυθμό του αγώνα να είναι πολύ γρήγορος, τη Σάλκε να απειλεί μονίμως από τα δεξιά, αλλά να μην μπορεί να βρει εύκολα το δρόμο προς την εστία του ΠΑΟΚ.
Στο 24' η Σάλκε απειλεί και πάλι από τα δεξιά, με τον Λούκας αρχικά και τον Λίνο στη συνέχεια να απομακρύνουν τον κίνδυνο. Στο 31' ο Τζόουνς έκανε το δυνατό σουτ από μακρινή απόσταση, η μπάλα έφυγε άουτ.
Φάση διαρκείας και γκολ για τη Σάλκε
Στο 320 λεπτό της αναμέτρησης η Σάλκε έκανε το 1-0. Η φάση ξεκίνησε όταν ο Ντράξλερ δοκίμασε το σουτ, ο Βίτορ έκανε την προβολή, ο Σαλάι προσπάθησε να κάνει την ντρίπλα, ο Λόρενς απομάκρυνε με τάκλιν ο Φαρφάν έγινε αποδέκτης και με άψογο τελείωμα έστειλε την μπάλα αρχικά στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Χακόμπο.
Τέσσερα λεπτά μετά το γκολ της Σάλκε, οι Γερμανοί απείλησαν ξανά όταν μετά από κόρνερ του Φαρφάν ο Χέβεντες πήρα την κεφαλιά από κοντινή απόσταση, αλλά ο Χακόμπο μπλόκαρε ψύχραιμα.
Μοναδική ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ
Στο 38' ο ΠΑΟΚ έχασε τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει το σκορ. Ο Λίνο εκτέλεσε το φάουλ, ο Τζόουνς απομάκρυνε (χρησιμοποίησε και το χέρι) ο Κατσουράνηε έκανε το πλασέ, ο Χέβεντες έδιωξε πάνω στον Λούκας, αλλά το σουτ που έκανε στην κίνηση μπροστά από το πέναλτι έφυγε πάνω από τα δοκάρια της Σάλκε.
Στην επόμενη φάση, οι παίκτες της Σάλκε έφυγαν γρήγορα στην αντεπίθεση, ο Φαρφάν έκανε την μπαλιά τον Τζόουνς, αλλά το πλασέ που έκανε στην κίνηση έφυγε άουτ.
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και απείλησε από στημένες φάσεις, αλλά στη συνέχεια η Σάλκε είχε έναν επιθετικό μονόλογο. ΟΙ παίκτες της γερμανικής ομάδας κυρίως από τη δεξιά πλευρά με τον Φαρφάν και του Ουτσίντα απειλούσαν συνεχώς το "Δικέφαλο", με τον πρώτο να είναι και ο σκόρερ. Οι "ασπρόμαυροι" θα μπορούσαν να έχουν ισοφαρίσει το σκορ πριν τη λήξη του ημιχρόνου, αν δεν έχανε μοναδική ευκαιρία ο Λούκας.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους δύο προπονητές να μην πραγματοποιούν καμία αλλαγή.
Καλό ξεκίνημα ο ΠΑΟΚ, απείλησε με Λούκας
Μοναδική ευκαιρία για τη Σάλκε στο 50', όταν ο Βίτορ πήρε τη μπουκιά από το στόμα του Σαλάι, οποίος είχε οπλίσει από πλεονεκτική θέση και ήταν έτοιμος να... πυροβολήσει. Στο 54' ο Φαρφάν έκανε τη σέντρα, ο Σάλαι πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
Στο 56' καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ, με τον Λούκας να φεύγει ένας με έναν με τον Χέβεντες, ο παίκτης του ΠΑΟΚ έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε άουτ. Στη συνέχεια της φάσης, ο Λίνο έστρωσε στον Λάζαρ έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε, έφτασε στον Λούκας που έκανε το δεύτερο σουτ αλλά ο Χίλντεμπραντ με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα.
Στο 61' έγινε η πρώτη αλλαγή για τον ΠΑΟΚ και αυτή αναγκαστική με τον Λόρενς να τραυματίζεται και να αφήνει τη θέση του στον Κάτσε. Στο επόμενο λεπτό έγινε και η δεύτερη αλλαγή για το "Δικέφαλο" με τον Αθανασιάδη να περνάει στο παιχνίδι στη θέση του Σαλπιγγίδη.
Καλή αντεπίθεση του ΠΑΟΚ, ο Λούκας πασάρει στον Στοχ, που αμαρκάριστος έξω από την περιοχή δοκιμάζει το πόδι του, αλλά δε βρίσκει στόχο, με την μπάλα να φεύγει άουτ.
Στο 69' πρώτη αλλαγή για τη Σάλκε με τον Κλέμενς να παίρνει τη θέση του Μέγιερ. Στο 70ο λεπτό της αναμέτρησης ο Τζιόλης δέχθηκε την κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Τζόουνς.
Τα... σιδερένια πόδια του Στοχ
Ο Σλοβάκος στο 73' με άψογο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-1. Ο Στοχ δέχθηκε την πάσα από τον Λίνο, πήρε μερικά μέτρα προς την περιοχή της Σάλκε, έκανε το αριστοτεχνικό σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Γερμανών.
Στο 78' δεύτερη αλλαγή για τη Σάλκε. Ο Γκερέτσκα πήρε τη θέση του Χέγκερ. Στο ίδιο λεπτό ο Κοστίν Λάζαρ δέχθηκε την κίτρινη κάρτα.
Ο Χακόμπο την απόκρουση του αγώνα
Στο 80ο λεπτό του ματς ο Χακόμπο έκανε την απόκρουση του αγώνα, όταν ο Χέβεντες βγήκε σε θέση τετ α τετ, έκανε το πλασέ, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ απέκρουσε εντυπωσιακά.
Στο 87' ο Πούκι πήρε τη θέση του Φαρφάν, κλείνουν οι αλλαγές για τη Σάλκε. Στο 88' ο Ουτσίντα δέχθηκε την κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Στοχ.
Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Ολίσε πήρε τη θέση του Λούκας.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Σάλκε: Χίλντεμπραντ, Χέβεντες, Ουτσίντα, Φουκς, Ματίπ, Μέγιερ (69' Κλέμενς), Ντράξλερ, Χέγκερ (78' Γκερέτσκα), Τζόουνς, Φαρφάν (87' Πούκι), Σαλάι
ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Λίνο, Βίτορ, Κατσουράνης, Κίτσιου, Τζιόλης, Λάζαρ, Λόρενς (61' Κάτσε), Στοχ, Λούκας (90+ Ολίσε), Σαλπιγγίδης (62' Αθανασιάδης)


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου