ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Σε "αναμμένα κάρβουνα" η ΑΕΚ μετά τα επεισόδια στο Αιγάλεω


Οι κίνδυνοι που προκύπτουν για την ΑΕΚ είναι πολύ μεγάλοι, μετά τα γεγονότα της Κυριακής στο Αιγάλεω, και ήδη το νομικό επιτελείο χαράσσει την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθηθεί, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.


    Απόλυτα ενήμερος για το θέμα και τις διαστάσεις του είναι ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος ζήτησε να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να μην υπάρξουν καταστάσεις που θα δημιουργήσουν πρόβλημα στον σύλλογο. Βλέπετε, το φύλλο αγώνα και οι εκθέσεις της αστυνομίας είναι ιδιαιτέρως επιβαρυντικές και εμφανίζουν και τις δύο ομάδες ως υπαίτιες των επεισοδίων. 
    Το γεγονός ότι πρόκειται για ερασιτεχνικά σωματεία και ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, απαλλάσσει τις ομάδες κυρίως από τα πρόστιμα, καθώς σύμφωνα με το άρθρο 3 του Πειθαρχικού Κώδικα: «οι χρηματικές ποινές που αναφέρονται στις επί μέρους διατάξεις επιβάλλονται κατά το 1/4 για τις ομάδες των πανελλήνιων ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων (...) Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να επιβληθεί ποινή ανώτερη των 2.500 ευρώ».   

    Ωστόσο, για εκτεταμένα επεισόδια προβλέπεται ποινή δύο ή τριών αγωνιστικών χωρίς θεατές και αφαίρεση τριών βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα. Στην ΑΕΚ ξέρουν πως τα σημεία που «καίνε» την ομάδα αφορούν την είσοδο οπαδών της πριν από την έναρξη της αναμέτρησης αλλά και τους πανηγυρισμούς που ακολούθησαν το δεύτερο γκολ. 

 Επίσης, αρνητικό είναι πως αναφέρεται τραυματισμός του δεύτερου βοηθού στη φάση του πέναλτι. Στην Ενωση θα υποστηρίξουν πως οι οπαδοί της ομάδας προκλήθηκαν κατ' επανάληψη. Και είναι γεγονός πως τα πάντα ξεκίνησαν έπειτα από την επίθεση που δέχτηκαν οπαδοί της που κρεμούσαν ένα πανό, όπως και την ένταση κατά την άφιξη των φιλάθλων της από οπαδούς του Αιγάλεω που τους περίμεναν με άγριες διαθέσεις. Επίσης, στην Ενωση θα επισημάνουν τον ρόλο που διαδραμάτισαν εκπρόσωποι της ομάδας στην αποφόρτιση της έντασης.

 Πως οι υπεύθυνοι ασφαλείας βρέθηκαν μπροστά σε όλες τις διαδικασίες και προσπάθησαν να αποτρέψουν τα επεισόδια, δεχόμενοι ακόμα και επιθέσεις από αστυνομικές δυνάμεις. Και, βέβαια, η ΑΕΚ είναι αυτή που δέχθηκε να ολοκληρωθεί το παιχνίδι και να μην υπάρξουν χειρότερα για το Αιγάλεω, που θα υπήρχαν εάν προέκυπτε διακοπή της αναμέτρησης έπειτα από το άγριο ξυλοκόπημα του διαιτητή Γαβρίλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου