ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ! ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΡΓΟΣΧΟΛΕΣ "ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ" ΤΟΥ #... SKOURIES

Και για τις... #Skouries?
Αν είναι αλήθεια και δεν πρόκειται για ένα τετριμμένο"antigold" επικοινωνιακό τέχνασμα του... #skouries, τότε έχουμε να κάνουμε με το "ανέκδοτο της χρονιάς".

Κρατάμε μια επιφύλαξη, καθώς είναι γνωστό πως ο "antigold" επικοινωνιακός μηχανισμός είναι της... προσκολλήσεως. Όπου υπάρχουν φώτα και κάμερες δημοσιότητας οι "αγωνιστές" και οι "αγωνίστριες" τρέχουν για να τις προλάβουν. 

Αν δεν υπάρχει το δέλεαρ της προβολής, τότε ο "αγώνας" αναβάλλεται... μέχρι να έρθει το πρώτο φως της δημοσιότητας! (Και αν μη τι άλλο, οι απολυμένες καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ και ο αγώνας επαναπρόσληψης τους έτυχε και συνεχίζει να τυγχάνει περισσότερης προβολής από τα ΜΜΕ της χώρας σε σχέση με τον "αγώνα" των αντίχρυσων.

Τρανή απόδειξη η άδοξη ολοκλήρωση της χθεσινής διαμαρτυρίας στις #skouries, που άρχισε από προχθές, αλλά τελείωσε πολύ πριν την ονομαστική ψηφοφορία στη βουλή για το άρθρο 36, όταν οι ακτιβίστριες και οι οικείοι τους πληροφορήθηκαν ότι προκηρύχτηκε 24ωρη πανελλαδική απεργία από τα δημοσιογραφικά σωματεία εξαιτίας της ψήφισης της τροπολογίας για τις αλλαγές στο χώρο των ΜΜΕ.

Βέβαια, γι' αυτή τη "στήριξη ανέκδοτο" μεγάλο ρόλο έπαιξε και η αποκάλυψη του blog μας, ότι ο "Άγιος" των απολυμένων καθαριστριών και μέλος της συντονιστικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει "στέκι" του τις #skouries..

Μετά την αρχική αμηχανία που προκάλεσε στις τάξεις των "antigold" αυτή η αποκάλυψη, που καταδεικνύει την κομματική χειραγώγηση και ποδηγέτηση που υπάρχει πίσω από τις έμπροσθιες δήθεν περιβαλλοντικές ανησυχίες τους σκέφτηκαν ότι αυτός είναι ο κατάλληλος τρόπος για να μετατρέψουν αυτό το μειονέκτημα σε πλεονέκτημα.

Να βγεί δηλαδή στη δημοσιότητα μια ανακοίνωση στήριξης από μέρους των καθαριστριών υπέρ των ακτιβιστριών μας. Έτσι είναι, αν έτσι νομίζουν. 

Πάντως, η κοινή λογική απορρίπτει  τέτοιο είδους επικοινωνιακή επινόηση που θέλει μια ομάδα εργαζομένων που πασχίζει για το ιερό δικαίωμα της στην εργασία να συμπαρίσταται σε μια συντονισμένη προσπάθεια να μείνουν 1.700 εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Κασσάνδρας χωρίς εργασία. Αυτό θα είναι ένα πρωτοφανές παράδοξο που θα γράψει αρνητική ιστορία στο χώρο των εργαζομένων.

Άπό την άλλη πλευρά,, οι ακτιβίστριες της "antigold community" έχουν που να στηριχθούν. Έχουν τις πλάτες της παγκόσμιας ιέρειας του ακτιβισμού. Της Ναόμι Κλάιν, που από κοινού με το σύζυγο της έσπευσαν να στείλουν ανοιχτή δήλωση αλληλεγγύης στον αγώνα τους. Ασχέτως, αν η δήλωση "κάηκε" από τη δημοσιογραφική απεργία.

Θεωρούμε βέβαιο, ότι θα ακολουθήσει ανάλογη δήλωση της συμπαθέστατης Νίκης Άστον. Της Ελληνοκαναδέζας βουλευτίνας του Καναδικού κοινοβουλίου, που μας ήρθε πέρσι τέτοιο καιρό στις #skouries για να μας πει πόσο βλαβερές είναι οι μεταλλευτικές εξορύξεις, ενώ στον Καναδά υποστηρίζει ακριβώς το αντίθετο. Πόσο ωφέλιμες είναι δηλαδή. για την οικονομία και την τοπική κοινωνία της περιφέρειας που εκλέγεται...

Όσοι δεν το πιστεύετε αυτό που σας λέμε, δείτε ΕΔΏ τις αποδείξεις..

http://politesaristoteli.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου