ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

"Παρόν στο Κλ. Βικελίδης και ο 89χρονος πρώην πρόεδρος του Απόλλωνα Αρναίας, Απόστολος Κουμποτής" (photo)



Η οικογένεια Κουμποτή, σύσσωμη στο Κλεάνθης Βικελίδης.


Η οικογένεια Κουμποτή ήταν στο γήπεδο και παρακολούθησε τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ, με τον πρώην πρόεδρο του Απόλλωνα , Απόστολο Κουμποτή στα 89 του χρόνια, συνοδευόμενο από τα παιδιά του Διαμαντή και Δημήτρη και τα εγγόνια του Αποστόλη και Χρήστο. Ο πρόεδρος έζησε τον αγώνα, θυμήθηκε παλιές στιγμές αντάλλαξε ευχές με τους συντοπίτες και χειροκρότησε στο τέλος τις δύο ομάδες της ζωής του.





Το τότε Δ.Σ. (περίπου 1960-70) του ΑΠΟΛΛΩΝΑ στην κοπή της βασιλόπιτας.

Αυτή η διοίκηση έφερε τον πρώτο επαγγελματία προπονητή Θεόφιλο Κουρτίδη ο οποίος ήταν παίχτης Α' Εθνικής κατηγορίας του Ηρακλή Θεσσαλονίκης και εδώ στην Αρναία ανέλαβε να προπονεί  τους παίχτες συστηματικά, αλλά και να παίζει στους αγώνες ως ποδοσφαιριστής.

Παίχτες της περιόδου εκείνης 1960-1970 ήταν: Νικόλαος Δ.Ζωγράφος, ο Ιωάννης Χ.Ναζίρης, Ο Θωμάς Βαλιάσης, ο Γεώργιος Κ.Κοτσάνης,Ο Αστέριος Ν.Πάχτας, ο Αστέριος Γ.Ζωγράφος (μετέπειτα Δήμαρχος Αρναίας 1991-2002),ο Ιωάννης Ι.Αργυρός, ο Στυλιανός Κουλουμπής, ο Αθανάσιος Τουπλικιώτης απο τον Στανό, ο Ιωάννης Χασιώτης, ο Παναγιώτης Κασαμπαλής ( και αυτοί απο τον Στανο), ο Σταύρος Κλειδαράς και Δημήτριος Ξονίκης (απο το Γομάτι), ο Δημήτριος Χαριστός, ο Γεώργιος Βαλιάσης, ο Τραντάφυλλος Παγώνης, ο Αργύρης Κυπαρισσάς (απο το Μετεγγίτσι), ο Γεώργιος Γιουβανάκης (απο Μεταγγίτσι), ο Αντώνης Σπανδώνης (από Πλανά), ο Αστέριος Τσούκας (τερματοφύλακας), ο Αστέριος Ν.Κατσιαμούρης, ο Δημήτριος Μπρούζος, ο Γιώργος Λιόντας και άλλοι.
 Ο μικρότερος που ακολουθούσε τους μεγάλους στις προπονήσεις,δεν έπαιζε, ήταν ο Δημήτριος Χ.Κοσμαράς,ο οποίος εξελίχθηκε αργότερα σε μεγάλο ταλέντο με το όνομα "ΠΕΛΕ".

Με τον εγγονό του Απόστολο.


 Μανόλης Ρήγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου