ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Ποιος θέλει να διώξει τον μεγαλύτερο επενδυτή από τη Β. Ελλάδα ;

Με τίτλο ο «πρόεδρος της εταιρείας αισιόδοξος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα 
ενισχύσει την επένδυση» σε ανταπόκρισή του στην εφημερίδα Globe and Mail ο δημοσιογράφος Eric Reguly αναφέρεται σε επίσκεψη του προέδρου της Eldorado, Paul Wright, στην Αθήνα καθώς και σε δηλώσεις του, με τις οποίες τονίζεται ότι «η Eldorado Gold Corp. είναι ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στην Ελλάδα» και εκφράζει την πεποίηθησή του ότι «η νέα κυβέρνηση της ριζοσπαστικής αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ θα υποστηρίξει το σχέδιο εξόρυξης της εταιρείας από το Βανκούβερ, αν και ένα μέλος του υπουργικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύθηκε να το ακυρώσει».



Επισημαίνεται ότι ο κ. Wright θα έχει συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης προκειμένου να τους μιλήσει για τα πλεονεκτήματα της επένδυσης της εταιρείας τουη οποία, όπως αναφέρεται, δραστηριοποιείται στην Ελλάδα με τέσσερα μεταλλωρυχεία στην βόρειο Ελλάδα και επενδύσεις που έχουν φτάσει ήδη το 1 δισεκατομμύριο δολάρια και απασχολούν περίπου 2.000 εργαζόμενους, με στόχο να φτάσουν φέτος τους 4.500.

Τονίζεται η αισιοδοξία του κ. Wright, ο οποίος δηλώνει ότι υπάρχει παρανόηση για την επένδυση της Eldorado, και αναφέρεται ότι η τοπική κοινωνία την υποστηρίζει.

Επισημαίνεται ότι ο κ. Λαφαζάνης, ως ο αρμόδιος υπουργός για θέματα ενέργειας, έχει ταχθεί κατά των επενδύσεων της Eldorado και έχει δηλώσει ότι θα αξιοποιηθούν ένδικα μέσα, χωρίς να συγκεκριμενοποιούνται ποια θα είναι αυτά, για την ακύρωση των σχετικών συμφωνιών.
Σημειώνεται ότι η Eldorado δραστηριοποιείται στην Τουρκία, τη Ρουμανία, τη Βραζιλία και την Κίνα, και ότι η Ελλάδα ποτέ δεν υπήρξε εύκολη περίπτωση για τα επενδυτικά της σχέδια.


http://www.olathessaloniki.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου