ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

"Ο αντίπαλος του Στρατωνίου Αλμωπός Αριδαίας όταν λαχτάρησε τον Παναθηναϊκό! Αφιέρωμα με φωτογραφίες από τα παλιά!" (photo-video)


Ο αγώνας του Στρατωνίου την Κυριακή με τον Αλμωπό Αριδαίας εκτός που είναι  ζωτικής  σημασίας για την συνέχεια των μπαράζ, είναι και ιστορικής γιατί θα κοντραριστεί με μια ομάδα που πριν χρόνια μεσουρανούσε στα σαλόνια των μεγάλων κατηγοριών.


Ήταν 2 Οκτωβρίου 1975 όταν φιλοξενήθηκε ο Αλμωπός στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό για το θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος.

Ο Αλμωπός τότε, ομάδα Β' Εθνικής, έπρεπε να αντιμετωπίσει τον πανίσχυρο Παναθηναϊκό και μάλιστα στη έδρα του αντιπάλου του. 

Ο Αλμωπός κατέβαινε στην Αθήνα για το ακατόρθωτο, αλλά η θέληση για ένα θετικό αποτέλεσμα φάνηκε από το πρώτο κιόλας λεπτό, όταν προηγήθηκε 0-1 με γκολ του Μίσκου παγώνοντας 8000 θεατές στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Ο Παναθηναϊκός συνήλθε απ' το σοκ και ισοφάρισε σχετικά γρήγορα με τον Αντωνιάδη στο 9ο λεπτό. 

Οι παίκτες του Αλμωπού συνέχισαν χωρίς σκοπιμότητα να παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο άλλα στο 35' βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-1 από κεφαλιά του Λιβαθηνού. 

Το 3-1 για τον Παναθηναϊκό έγινε στο 65' με ατομική προσπάθεια και σουτ του Βακάλη. 

Και ενώ όλα έδειχναν πως το σκορ θα μεγάλωνε για τους πράσινους, αφού ανάγκασαν πολλές φορές τον Αυγουστάκη, τερματοφύλακα του Αλμωπού, να επέμβει σωτήρια, οι παίκτες του Αλμωπού είχαν άλλη άποψη. 

Έτσι στο 86ο λεπτό ο Ανδρεάδης με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή μείωσε σε 3-2 και γέμισε με άγχος τη Λεωφόρο. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε ανακουφισμένους τους παίκτες του Παναθηναϊκού, που πήραν δύσκολα την πρόκριση και τους παίκτες του Αλμωπού να αποθεώνονται από τους θεατές του γηπέδου για την παλικαρίσια εμφάνιση! 

Τα δημοσιεύματα των έντυπων μέσων της εποχής ήταν ενδεικτικά της μεγάλης εμφάνισης του Αλμωπού στη Λεωφόρο.





ΠΑΟ: 
Κωνσταντίνου, Δημητρίου, Βλάχος (45' Βακάλης), Καψής, Γονιός, Γιαννακούλας, Πανόπουλος, Ελευθεράκης, Μούικιτς, Αντωνιάδης, Λιβαθηνός (46' Καραϊσκος).

ΑΛΜΩΠΟΣ: 
Αυγουστάκης (80' Μήνου), Γρηγοριάδης, Παναγιωτίδης (75' Δασκαλάκης), Τάντσης, Καλπακίδης, Γρηγοριάδης, Γαϊτανίδης, Τριανταφυλλίδης, Αναστασιάδης, Ανδρεάδης, Μίσκος.

Φωτογραφίες από το προσωπικό άλμπουμ του κ. Αυγουστάκη, τερματοφύλακα της ομάδας:




















http://aridaianews.blogspot.gr/

Μανόλης Ρήγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου