ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

"Νέα Τούμπα 40.000 θέσεων"

Νέα Τούμπα 40.000 θέσεων
Το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε προχθές και αφορά στις ρυθμίσεις Πολεοδομικής Νομοθεσίας ανοίγει τον δρόμο για την ανακατασκευή μιας Τούμπας 40.000 θέσεων.
Στην ουσία, το νομοσχέδιο αυτό επιτρέπει στον Ιβάν Σαββίδη να προχωρήσει στην υλοποίηση του πλάνου που είχε προαναγγείλει τον περασμένο Σεπτέμβριο για την ανακατασκευή του γηπέδου του ΠΑΟΚ με την επένδυση 40.000.000 ευρώ.
Ο μεγαλομέτοχος του «δικεφάλου» στο επιχειρηματικό φόρουμ που είχε διοργανώσει πριν από το παιχνίδι με τη Σαχτάρ Καραγκάντι είχε μιλήσει για την ανακατασκευή της Τούμπας με την επέκταση της χωρητικότητας της στις 35.000 θέσεις και το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε επιτρέπει αύξηση 40% στη χωρητικότητα των υπαρχόντων σταδίων, που για το γήπεδο του ΠΑΟΚ σημαίνει λίγο παραπάνω από 40.000 θέσεις. Το σχέδιο του Ιβάν Σαββίδη προβλέπει και το νέο νομοσχέδιο επιτρέπει την κατασκευή σκέπαστρου σε όλες τις κερκίδες του γηπέδου της Τούμπας, που αν προχωρήσει η ανακατασκευή της θα είναι πιο κοντά στον αγωνιστικό χώρο. Στο εν λόγω σκέπαστρο μάλιστα προβλέπεται η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών προκειμένου να υπάρχει και εξοικονόμηση ενέργειας. Επίσης, σύμφωνα με όσα είχαν παρουσιαστεί από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, στο εξωτερικό του γηπέδου θα τοποθετηθεί μεταλλικό κέλυφος.
Και δεν είναι μόνον οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις που επιτρέπουν στον Ιβάν Σαββίδη να προχωρήσει τα σχέδιά του για μια νέα Τούμπα. Σημαντική είναι και η παράγραφος που επιτρέπει χώρους για εμπορική χρήση, που δεν μπορούν πάντως να ξεπερνούν το 15% του συνολικού δομήματος, ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα μιας τέτοιας επένδυσης, χώροι που μπορεί να είναι καταστήματα, εστιατόρια ή ακόμη και κινηματογραφικές αίθουσες.
Στο ίδιο νομοσχέδιο υπάρχουν και ρυθμίσεις που επιτρέπουν στον ΠΑΟΚ να βελτιώσει ακόμη και τις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν ως έδρα οι ομάδες των τμημάτων υποδομής.
Σχετικά πάντα με την Τούμπα, θα πρέπει να σημειωθεί πως ναι μεν ο Ιβάν Σαββίδης αποφάσισε και προανήγγειλε την ανακατασκευή της Τούμπας, αλλά το σχέδιό του για την κατασκευή νέου γηπέδου δεν έχει απόλυτα εγκαταλειφθεί. Και σε αυτήν την περίπτωση οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε προχθές είναι ευεργετικές. Και αυτό γιατί δίνουν κίνητρα μετεγκατάστασης των γηπέδων σε άλλες περιοχές, μεταφέροντας εκεί τους υπάρχοντες συντελεστές δόμησης.
Σε πρώτο χρόνο πάντως, αυτό που φαίνεται να ενδιαφέρει τον μεγαλομέτοχο είναι η ανακατασκευή και ο εκμοντερνισμός του γηπέδου στην Τούμπα και όσα προβλέπονται στο νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και νυν υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, που μάλιστα είχε ενημερώσει γι' αυτό και τον Ιβάν Σαββίδη αλλά και τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ Μισέλ Πλατινί, στην πρόσφατη επίσκεψη του τελευταίου στην Τούμπα, στο παιχνίδι του «δικεφάλου» με την Μπενφίκα για το Γιουρόπα Λιγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου