ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

"Δημοσκόπηση Public Issue για ΑΥΓΗ με μεγάλο προβάδισμα ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ-Υπέρ των πρόωρων εκλογών η πλειοψηφία των ψηφοφόρων"


Θεοδωρικάκος για γκάλοπ «Αυγής»: Είναι συντριπτική η υπεροχή Κυριάκου έναντι Τσίπρα

-Επίθεση της κυβέρνησης σε ΝΔ και Θεοδωρικάκο: Αδικα αγχώνονται, εκλογές θα γίνουν το 2019
-Η δημοσκόπηση της Public Issue διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας «Αυγή»
-Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θεωρείται καταλληλότερη
-Εννιά στους δέκα ψηφοφόροι δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τη λειτουργία της κυβέρνησης
Μεγαλώνει το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Public Issue για την εφημερίδα "Αυγή".

Το 36% κρίνει ότι μία κυβέρνηση ΝΔ θα ήταν η καταλληλότερη για τη χώρα, ενώ μόλις το 14% απάντησε στην ίδια ερώτηση ότι είναι καταλληλότερο το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.


Η ΝΔ επικρατεί με 19 μονάδες και όσον αφορά τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης κερδίζει το 42% των πολιτών, ενώ μόλις το 23% υποστηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα.



Εννιά στους δέκα δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τη λειτουργία της κυβέρνησης ενώ το 85% των πολιτών απαντά ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση.


Επίσης η πλειοψηφία των ψηφοφόρων, σε ποσοστό 51%, εκτιμά πλέον ότι μάλλον χρειάζεται προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, ενώ το 46% απαντά ότι μάλλον δεν χρειάζεται.

Το 45% των ψηφοφόρων εκτιμά πως καμία από τις δύο μεγάλες δυνάμεις της πολιτικής σκηνής δεν είναι η καλύτερη λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας, ενώ το 80% δηλώνει δυσαρεστημένο και με την λειτουργία της αντιπολίτευσης.

Σχόλιο του συμβούλου επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ, Τ. Θεοδωρικάκου, για τη δημοσκόπηση 

«Η σημερινή δημοσκόπηση που δημοσιεύει η Αυγή παρουσιάζει μια σειρά δεδομένα που αποδεικνύουν το πολύ μεγάλο πολιτικό πλεονέκτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας. Η υπεροχή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας έναντι του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα του καταλληλότερου πρωθυπουργού είναι πλέον συντριπτική 42-23», αναφέρει σε σχόλιό του ο πολιτικός αναλυτής και σύμβουλος επικοινωνίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Η υπεροχή μίας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έναντι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ αντίστοιχα πολύ μεγάλη 36-14», προσθέτει και σημειώνει ότι ταυτόχρονα το 51% των πολιτών τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών.

Τα αποτελέσματα αυτά αποτελούν την πλήρη επιβεβαίωση της στρατηγικής του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντιμετωπίζεται από την πλειοψηφία των πολιτών, ως ο πολιτικός που αποτελεί αξιόπιστη λύση στο τεράστιο κοινωνικό και πολιτικό πρόβλημα της χώρας. Η πρόταση του για την συμφωνία αλήθειας με τον ελληνικό λαό, δημιουργεί ελπίδες στηριγμένες στην πραγματικότητα ότι μπορεί να υπάρξει θετική διέξοδος και πραγματική ελπίδα.

Επίθεση της κυβέρνησης σε ΝΔ και Θεοδωρικάκο: Αδικα αγχώνονται, εκλογές θα γίνουν το 2019

Επίθεση στη ΝΔ και προσωπικά στον σύμβουλο του Κυριάκου Μητσοτάκη και πολιτικό αναλυτή, Τάκη Θεοδωρικάκο, εξαπέλυσε η κυβέρνηση.

Αφορμή στάθηκε η δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα στην Αυγή και το σχόλιο του κ. Θεοδωρικάκου, ο οποίος υποστήριξε πως το συμπέρασμα που προκύπτει από αυτήν είναι πως πρέπει να προκηρυχθούν το συντομότερο εκλογές.

«Είναι λογικό να βιάζεται η Νέα Δημοκρατία. Ο χρόνος μετράει σε βάρος της και η αλλαγή του κλίματος στην κοινωνία και την οικονομία τινάζει στον αέρα τις πολιτικές της επιδιώξεις.

Όμως η Νέα Δημοκρατία βιάζεται και για άλλους λόγους.

Προσπαθεί να σώσει ότι έχει απομείνει από το αμαρτωλό καθεστώς της διαπλοκής με τους καναλάρχες. Προσπαθεί να αποτρέψει την διαλεύκανση των θαλασσοδανείων στα οποία είναι χωμένη βαθειά μέχρι τον λαιμό.

Προσπαθεί να διαφυλάξει κάτι από την χαμένη τιμή του παλιού πολιτικού συστήματος, την ώρα που οι δυσώδεις υποθέσεις αποκαλύπτονται κατά δεκάδες, είτε πρόκειται για τον χώρο της Υγείας, είτε για τα δάνεια του Κήρυκα Χανίων, είτε για τα κομματικά ταμεία της διαπλοκής. Και πάει λέγοντας.

Ας μην αγχώνονται άδικα. Εκλογές θα γίνουν. Το φθινόπωρο του 2019. Και ο λαός θα κρίνει ελεύθερα και ανεπηρέαστα.

ΥΓ. Μιλάει και ο κ. Θεοδωρικάκος για δημοσκοπήσεις. Μάλιστα. Υποθέτουμε με το κύρος του δημοσκόπου που προέβλεψε με ασφάλεια βέβαιη νίκη της ΝΔ στις τελευταίες εκλογές. Η με τον αέρα των επιτυχιών της Gpo που έχει πέσει έξω σε όλες τις προβλέψεις από το 2012 μέχρι σήμερα. Καλή συνέχεια», αναφέρουν οι κυβερνητικοί κύκλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου