ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

"Ο προπονητής Ανδρέας Παντζιαράς μιλάει για την εντυπωσιακή πορεία του Άρη Παλαιοχωρίου στην Γ' Εθνική"

Αποτέλεσμα εικόνας για Παντζιαράς Άρη Παλαιοχωρίου
Ο πρωτεργάτης της φετινής εντυπωσιακής πορείας του Άρη Παλαιοχωρίου είναι ο προπονητής Ανδρέας Παντζιαράς.
Ο έμπειρος τεχνικός (Απόλλων Καλαμαριάς, Πανσερραϊκός, Δόξα Δράμας κ.α.), που ανέλαβε τους Χαλκιδικιώτες ως πρωταθλητής με τον Τηλυκράτη Λευκάδας πέρυσι, οδηγεί ξανά τους “κιτρινόμαυρους” σε πορεία πρωταθλητισμού (“μείον 1” από την πρωτοπόρο Βέροια), ως συνέχεια της περσινής πορείας-έκπληξη, όταν τους πέρασε στο φινάλε το μεγαθήριο που λέγεται Ηρακλής. Ο Ανδρέας Παντζιαράς μίλησε στον “ARENA FM 89.4” για τη νίκη με τα Γιαννιτσά, το επικείμενο ντέρμπι με την Τρίγλια και τη συνέχεια στην πορεία υπέρβασης.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού του Άρη Παλαιοχωρίου:
Για τη νίκη με τα Γιαννιτσά και το αν κριθεί ο τίτλος στο ντέρμπι με τη Βέροια: “Ήταν δύσκολο παιχνίδι με τα Γιαννιτσά, είναι αρκετά καλή ομάδα, παίρνει βαθμούς τελευταία, ενώ παίζει καλό ποδόσφαιρο και ήρθε να μας αντιμετωπίσει χωρίς άγχος. Εμείς προερχόμασταν από τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα, ήταν επιτακτική ανάγκη η νίκη. Την πήραμε, είμαστε στον πόντο από την κορυφή και συνεχίζουμε. Νομίζω οτι είναι μακρινό το ντέρμπι με τη Βέροια, υπάρχουν άλλα δυο ματς για όλους. Έχουμε πρώτα την Τρίγλια εντός, ένα δύσκολο τοπικό ντέρμπι και μετά πάμε στην Αριδαία, μετά έρχεται η Βέροια στην έδρα μας. Βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά, σαν τελικό. Εδώ που φτάσαμε, μόνο άξιοι συγχαρητηρίων είναι οι παίκτες”.
Για την αλματώδη εξέλιξη και πρόοδο αυτής της ομάδας τα τελευταία χρόνια: “Για δεύτερη σερί χρονιά, το Παλαιοχώρι είναι στις δυο πρώτες θέσεις για το μεγαλύτερο διάστημα του πρωταθλήματος. Είμαστε αήττητοι για 12-13 ματς, η διοίκηση κάνει μεγάλη προσπάθεια και ο κόσμος στηρίζει. Και η Βέροια, αλλά και οι ομάδες της πρώτης πεντάδας είναι καλές ομάδες, δυνατά ονόματα σε Β και Γ Εθνική. Γι’ αυτό ξεχωρίζουμε, το Παλαιοχώρι εκπροσωπεί ένα χωριό 1.100 κατοίκων, που πλασάρεται ανάμεσα σε μεγαθήρια ποδοσφαιρικά, όπως Βέροια, Εδεσσαϊκός, Αγροτικός Αστέρας, Μακεδονικός, αλλά και ευχάριστες εκπλήξεις όπως Τρίγλια και Νίκη Αγκαθιάς.
Όταν μια ομάδα το 2015 παίζει στο β´ τοπικό και την τελευταία διετία κάνει πρωταθλητισμό στη Γ´ Εθνική, στον πιο δύσκολο όμιλο πανελληνίως, με αντιπάλους από πρωτεύουσες νομών, με θητεία σε Α´ και Β´ Εθνική, μαρτυρά τη σημασία της κατάκτησης και την εξέλιξη αυτής της ομάδας. Χωρίς να υπάρχουν οι εγκαταστάσεις και οι παροχές που θα θέλαμε. Υπάρχει μεγάλη αγάπη για την ομάδα, ανιδιοτέλεια, προσπάθεια, γενικά οι παίκτες καθημερινά κάνουν αρκετά χιλιόμετρα, 150-160 για να προπονηθούν. Είναι μεγάλη προσπάθεια και όλοι είναι άξιοι συγχαρητηρίων”.
Για τις διαφορές-ομοιότητες σε σχέση με πέρυσι, αλλά και τις αρχικές στοχεύσεις: “Το φετινό εγχείρημα είναι ακόμα πιο δύσκολο. Πέρυσι ο Άρης ήταν ευχάριστη έκπληξη ως τον Δεκέμβριο. Δεν τον ήξεραν πολλές ομάδες. Πλασαρίστηκε γρήγορα μπροστά. Φέτος έχουμε να προστατέψουμε και να υπερασπιστούμε την περσινή καλή πορεία. Όλες οι ομάδες είναι υποψιασμένες οτι το Παλαιοχώρι έχει πρωταγωνιστικό στόχο. Μας αντιμετωπίζουν πιο κλειστά, αυτό μας δυσκολεύει. Η καταξίωση είναι πιο δύσκολη, από το να πας προσωρινά στην κορυφή. Εξαρχής ο στόχος δεν ήταν το πρωτάθλημα. Ήταν να πρωταγωνιστήσουμε, να είμαστε στις 3-4 πρώτες θέσεις. Γίνεται κάτι όμορφο και ωραίο, το χαιρόμαστε και ελπίζουμε οτι στο τέλος θα πάρουμε αυτό που μας αξίζει”.
Για το αν μπορεί μια τόσο μικρή κοινωνία να υποστηρίξει μια ομάδα στη Φούτμπολ Λιγκ, σε περίπτωση που έρθει η άνοδος: Το 2011 εργάστηκα στον Πλατανιά, ένα χωριό 800 κατοίκων. Τότε έβαλα τις βάσεις στη Β´ Εθνική, για να οδηγηθεί η ομάδα στη Σούπερ Λίγκα, όπου και στάθηκε αξιοπρεπώς για χρόνια. Δεν παίζει ρόλο ο πληθυσμός μιας περιοχής, αλλά η αγάπη, η τεχνογνωσία, η εργατικότητα, οι καλοί χαρακτήρες εντός αποδυτηρίων και η συνέπεια της διοίκησης”.
Για τις πέντε τελευταίες στροφές και την τελική έκβαση της φετινής μεγάλης προσπάθειας: “Έχουμε το πιο δύσκολο πρόγραμμα, πάμε σε Αριδαία, Έδεσσα και έχουμε μέσα Τρίγλια, Βέροια και Μελίτη. Η Βέροια και η Αγκαθιά για παράδειγμα έχουν πιο εύκολο πρόγραμμα. Η Τρίγλια έχει επίσης δύσκολο πρόγραμμα. Πρέπει όλοι να δούμε κάθε ματς ξεχωριστά. Είναι ωραίο και δύσκολο πρωτάθλημα, δύσκολο για προγνωστικά. Όλες οι ομάδες θα πορευτούν βήμα-βήμα και θα δούμε στο τέλος”.
*Στα αγωνιστικά, για το ντέρμπι με την Τρίγλια εντός, ο Ανδρέας Παντζιαράς για τον Άρη Παλαιοχωρίου δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Βερνάρδο (7 κάρτες, θα λείψει σε δυο αγώνες), αμφίβολος είναι ο τραυματίας Μπάμπουρας, ενώ γυρνούν από τιμωρία οι Αποστολάς και Καραμπάς.

arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου