ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

"Πριν λίγο ήττα της Εθνική Νεανίδων στη δεύτερη φιλική αναμέτρηση που έγινε σήμερα στην Αρναία, κόντρα στην Βουλγαρία"

Η Εθνική Νεανίδων γνώρισε την ήττα με 53-42 από την Βουλγαρία σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη για την προετοιμασία της ομάδας για το Eurobasket του Αυγούστου.


Στο κλειστό της Αρναίας το μεσημέρι της Κυριακής (17/07) η Εθνική Νεανίδων ηττήθηκε από την αντίστοιχη ομάδα της Βουλγαρίας με 53-42. Ο αγώνας είχε φιλική «χροιά» στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το επερχόμενο Eurobasket U18 που θα λάβει χώρα στο Ηράκλειο της Κρήτης 6-14 Αυγούστου.

Το σύνολο της Βουλγαρίας πάτησε καλύτερα στο παρκέ στο ξεκίνημα του αγώνα φτάνοντας ακόμη και στο 19-6, με το οποίο έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο. Οι παίκτριες του Κεραμιδά κατάφεραν να μειώσουν την διαφορά στο δεύτερο δεκάλεπτο και να οδηγηθούν στα αποδυτήρια με το 21-29.


Το υπόλοιπο του αγώνα κύλησε σε ανάλογο μοτίβο με την Βουλγαρία να είναι η τελική νικήτρια με σκορ 53-42. Μανόλοβα και Αμποράγια ήταν οι κορυφαίες για την ομάδα της Μαρίνκοβα με 15 και 17 πόντους αντίστοιχα.

Η Μπαξεβάνου ήταν η πρώτη σκόρερ από την ελληνική σύνθεση με 10 πόντους, η Αλεξιά προσέθεσε 6 (12 ριμπάουντ) και η Παναγιωτίδη 7 με 4 ριμπάουντ.

Το στατιστικό που ξεχώρισε για τις δύο ομάδες είναι τα 11 μπλοκ των «γαλανόλευκων» διεθνών και τα 15 κλεψίματα της Βουλγαρίας.

Δεκάλεπτα: 6-19, 21-29, 32-43, 42-53

Διαιτητές: Ελευθεριάδης, Παπαγεωργίου

Ελλάδα (Κεραμιδάς): Δαμουλάκη 2, Γκουζέλου, Κιολέογλου, Χρηστάκη, Μπαξεβάνου 10, Παναγιωτίδη 7(1), Κελεμένη, Σταματάκη 6, Παλάσκα 2, Κούπερ 4, Σταμούλου 3, Τσάμη 2, Αλεξιά 6, Ταμπάκου, Βασιλείου.


Μετά το τέλος του αγώνα ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Κεραμιδάς δήλωσε:

“Δεν ήμασταν καλά πνευματικά από την αρχή του αγώνα και δεν μπήκαμε ποτέ το πνεύμα του.

Προσπαθήσαμε μέσα από την άμυνα να βρούμε ρυθμό, όταν όμως τα καταφέραμε στην επίθεση είχαμε πολύ άσχημα ποσοστά και δεν σκοράραμε. Θέλαμε σε αυτό το φιλικό να χρησιμοποιήσουμε και τις 15 παίκτριες για να δούμε την αγωνιστική ετοιμότητα τους.

Είμαστε στην αρχή της προετοιμασίας και στόχος μας είναι να βελτιωθούμε όσο γίνεται περισσότερο”.

Δείτε τη στατιστική του αγώνα ΕΔΩ










Επεξεργασία - ανάρτηση: Μανόλης Ρήγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου