ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

"Όταν ο Μπέκαμ έγινε 100άρης"

Ο Μπέκαμ... τα έκανε 100



Στις 26 Μαρτίου του 2008 ο Ντέιβιντ Μπέκαμ αγωνίζεται στο φιλικό αγώνα της εθνικής Αγγλίας με αντίπαλο την Γαλλία και γράφει ιστορία, καθώς γίνεται ο μόλις πέμπτος ποδοσφαιριστής που συμπληρώνει 100 εμφανίσεις με τη φανέλα των «λιονταριών» , ένα επίτευγμα που είχαν πετύχει μόνο οιΠίτερ Σίλτον (125), Μπόμπι Μουρ (108), Μπόμπι Τσάρλτον (106) και Μπίλι Ράιτ (105). Το Blog θυμάται την πορεία του Άγγλου σούπερ σταρ με το εθνόσημο.

Σε μία καριέρα που ακόμα διχάζει τον κόσμο της Βρετανίας. Ένας ποδοσφαιρικός μύθος ή ο αιώνια αποτυχημένος; Οι αριθμοί δεν αντικατοπτρίζουν πλήρως την προσφορά του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του. Ο Μπέκαμ μετρά συνολικά 115 συμμετοχές με την εθνική ομάδα, κατά τη διάρκεια των οποίων έχει σημειώσει 17 τέρματα. Είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στο «νησί» που έχει σκοράρει σε τρεις τελικές φάσεις Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ωστόσο σε κάθε μία από αυτές τις διοργανώσεις αποχώρησε με το στίγμα του αποτυχημένου.
Το ντεμπούτο
140352
Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ από το 1995 έχει γίνει αναπόσπαστο μέλος της Μάντσεστερ, ωστόσο η πρεμιέρα του με την εθνική ομάδα θα καθυστερήσει, στερώντας του ουσιαστικά την συμμετοχή στο ΕυρωπαϊκόΠρωτάθλημα του 1996. Η Αγγλία διοργανώνει τη τελική φάση και φτάνει μέχρι τα ημιτελικά όπου θα ηττηθεί στα πέναλτι από την μετέπειτα κάτοχο του τίτλου Γερμανία (1-1, 6-5 πέν.). Ο Τέρι Βέναμπλςαποχωρεί από την τεχνική ηγεσία των «λιονταριών» και τη θέση του αναλαμβάνει ο Γκλεν Χοντλ, ο οποίος στην πρεμιέρα των προκριματικών του Μουντιάλ του 1998 με αντίπαλο την Μολδαβία(1/9/1996) δίνει την ευκαιρία στον νεαρό άσο της Γιουνάιτεντ. Η Αγγλία επικρατεί με 3-0 και τελικά κατακτά την πρώτη θέση του 2ου ομίλου, αφήνοντας την Ιταλία στη δεύτερη, με τον Μπέκαμ να αγωνίζεται σε όλα τα παιχνίδια.
Το πρώτο γκολ και οι κατηγορίες 
argentini 

Στα γήπεδα της Γαλλίας τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά για τον Μπέκαμ, καθώς η κόντρα του με τονΓκλεν Χοντλ τον αφήνει εκτός βασικής εντεκάδας στα δύο πρώτα παιχνίδια του ομίλου. Στο επόμενο παιχνίδι με την Κολομβία, όμως παίρνει το χρίσμα και σημειώνει ένα υπέροχο τέρμα με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Το πρώτο του γκολ στην 17η συμμετοχή του με το εθνόσημο.
Στη φάση των «16» η Αγγλία αντιμετωπίζει την Αργεντινή σε μία αναμέτρηση που θα αποτελέσει την αιτία για να ξεσπάσει πόλεμος από τα ΜΜΕ της Βρετανίας εναντίον του Μπέκαμ, καθώς δεν του συγχώρησαν ποτέ ότι άφησε την ομάδα με αριθμητικό μειονέκτημα χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος. Ένα χτύπημα εκτός φάσης στον Ντιέγκο Σιμεόνε υποχρέωσε τον διαιτητή της αναμέτρησης να τον αποβάλει. Η Αργεντινή προκρίθηκε στα πέναλτι και στο «νησί» βρήκαν στο πρόσωπο του άσου τηςΜάντσεστερ τον αποδιοπομπαίο τράγο. Η «Daily Mirror» μάλιστα τύπωσε ταμπλό για βελάκια με το πρόσωπο του Άγγλου διεθνή.
Η κόντρα στο Ντέιβιντ με τους Άγγλους φιλάθλους συνεχίστηκε για τα επόμενα δύο χρόνια, με αποκορύφωμα τον αγώνα κόντρα στην Πορτογαλία στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2000. Μερίδα οπαδών αποδοκίμαζε τον Άγγλο διεθνή, παρά την καλή εμφάνιση που είχε πραγματοποιήσει, με αποτέλεσμα ο Μπέκαμ φανερά εκνευρισμένος να απαντήσει με μία ανάρμοστη χειρονομία. Για πρώτη φορά μετά από καιρό πάντως τα μέσα στάθηκαν στο πλευρό του και σιγά – σιγά ήρθαν οι καλύτερες ημέρες.
Αρχηγός Αγγλίας 
242025 

Στις 15 Νοεμβρίου 2000, μετά την παραίτηση του Κέβιν Κίγκαν, ο Μπέκαμ αναλαμβάνει την αρχηγία των «λιονταριών». Μαζί θα έρθει κα η αναγνώριση, καθώς η Αγγλία θα προκριθεί στα τελικά τουΠαγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2002, με τον Ντέιβιντ να μετατρέπεται σε ήρωα, στο παιχνίδι με την Ελλάδα, στις 6 Οκτωβρίου του 2001. Με υπέροχη εκτέλεση φάουλ στις καθυστερήσεις του αγώνα, ισοφαρίζει σε 2-2 και χαρίζει την πρόκριση στους Άγγλους. Λίγο αργότερα θα ψηφιστεί ως πρώτη αθλητική προσωπικότητα του 2001 για το BBC Sports.

ellada

Ρεβάνς
Στα γήπεδα της Άπω Ανατολή, η Αγγλία αντιμετώπισε την Αργεντινή στην φάση των ομίλων, με τον Μπέκαμ να παίρνει την δική του ρεβάνς. Με μια εύστοχη εκτέλεση πέναλτι νίκησε τον ΠάμπλοΚαβαγιέρο, χαρίζοντας τη νίκη με 1-0 και την πρόκριση στην επόμενη φάση στην ομάδα του, ενώ παράλληλα άφησε εκτός συνέχειας την ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα. Η πορεία των «λιονταριών» έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, όπου αποκλείστηκαν από την Βραζιλία με σκορ 2-1.
Χαλεποί καιροί 
portogalia 

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2004 ήταν μία απογοήτευση για τον Ντέιβιντ Μπέκαμ και την Αγγλία. Τα «λιοντάρια» φτάνουν μέχρι τα προημιτελικά, όπου θα ηττηθούν από την διοργανώτρια Πορτογαλίαστη διαδικασία των πέναλτι, με τον αρχηγό να αποτελεί τον μοιραίο παίκτη, αφού ήταν αυτός που αστόχησε από τα έντεκα βήματα. Και το 2005 πάντως δεν είναι από τις καλύτερες χρονιές για τονΜπέκαμ. Τον Οκτώβριο, ο ποδοσφαιριστής της Ρεάλ τότε αποβλήθηκε σε παιχνίδι με αντίπαλο την Αυστρία και έγινε ο πρώτος Άγγλος αρχηγός που δέχεται κόκκινη κάρτα και ο πρώτος Άγγλος ποδοσφαιριστής που αποβάλλεται για δεύτερη φορά σε διεθνή αγώνα με το εθνόσημο.
Τρία στα τρία
Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 ο Μπέκαμ ήθελε να κάνει τη διαφορά. Στην πρεμιέρα με τηνΠαραγουάη, υποχρέωσε τον Κάρλος Γκαμάρα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδος του, ενώ στον αγώνα με το Τρίνινταντ Τομπάκο ψηφίστηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης. Η κορυφαία στιγμή όμως ήρθε στη φάση των «16». Κόντρα στο Εκουαδόρ, ο Μπέκαμ βρήκε το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα και έγινε ο μόνος Άγγλος παίκτης που σκοράρει στην τελική φάση τριών διαφορετικών ΠαγκοσμίωνΚυπέλλων. Ένας τραυματισμός όμως στον προημιτελικό με την Πορτογαλία, τον ανάγκασε να αποχωρήσει από τον αγώνα πρόωρα. Η Αγγλία αποκλείστηκε και πάλι στα πέναλτι και ο Μπέκαμ λίγες ώρες αργότερα, φανερά συγκινημένος δήλωνε την αποχώρησή του από τη θέση του αρχηγού.
Κατοστάρης 
357612 

Η έλευση του Στιβ Μακ Λάρεν στην τεχνική ηγεσία της Αγγλίας συνδυάζεται με τον παροπλισμό τουΜπέκαμ, ο οποίος σπάνια καλείται στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και σε διάστημα περίπου δύο ετών θα αγωνιστεί σε μόλις πέντε αγώνες. Η 99η συμμετοχή του με το εθνόσημο θα πραγματοποιηθεί στο παιχνίδι με την Κροατία, όπου τα «λιοντάρια» θα υποστούν ήττα σοκ και θα μείνουν εκτός Ευρωπαϊκούτου 2008. Παρ’ όλα αυτά ο Μπέκαμ δηλώνει αποφασισμένο να συνεχίσει να αγωνίζεται με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του. Τελικά στις 26 Μαρτίου του 2008, ο Φάμπιο Καπέλο θα του δώσει την ευκαιρία να αγωνιστεί στ φιλικό με την Γαλλία και να μπει στο κλειστό κλαμπ των 100άρηδων, όντας μόλις ο πέμπτος Άγγλος διεθνής που φτάνει σε τριψήφιο αριθμό συμμετοχών.
Οι... 100ρηδες της Αγγλίας:
1. Πίτερ Σίλτον (125 συμμετοχές)
2. Ντέιβιντ Μπέκαμ (115 συμμετοχές, 17 γκολ)
3. Μπόμπι Μουρ (108 συμμετοχές, 2 γκολ)
4. Μπόμπι Τσάρλτον (106 συμμετοχές, 49 γκολ)
5. Μπίλι Ράιτ (105 συμμετοχές, 3 γκολ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου