ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

'Οι ήρωες της τελευταίας στιγμής"

Οι ήρωες της τελευταίας στιγμής 

Οι Ναίμ, Τόμας, Άντερσον, Μακ Ντόναλντ είναι ορισμένοι από τους παίκτες που έμειναν στην ιστορία γιατί ο θεός ευλόγησε το πόδι τους ή το κεφάλι τους στην εκπνοή ενός αγώνα, που έκρινε πολλά. Ας θυμηθούμε μερικούς στις κορυφαίες στιγμές τους. 


Λίβερπουλ- Άρσεναλ 0-2, Τελευταία αγωνιστική Πρέμιερ Λιγκ, 26 Μαίου 1989
Η Άρσεναλ σήκωσε την κούπα της πρωταθλήτριας μέσα στο «Ανφιλντ» χάρη στο τελευταίο γκολ της σεζόν, που σημειώθηκε στο τελευταίο λεπτό του τελευταίου αγώνα!  Οι «κανονιέρηδες» ήθελαν νίκη με δυο γκολ διαφορά για να πάρουν τον τίτλο. Σε αντίθετη περίπτωση, θα τον κέρδιζε η Λίβερπουλ. Η Αρσεναλ προηγήθηκε 1-0 αλλά το ματς τελείωνε. Ώσπου στο 91΄22΄΄ ο Μάικλ Τόμας σημείωσε το γκολ της ζωής του και άφησε δίχως ζωή τους γηπεδούχους.
Σαραγόσα- Αρσεναλ 1-0, Τελικός Κυπέλλου Κυπελλούχων, 10 Μαίου 1995
Οι δυο ομάδες ετοιμάζονταν να πάνε στα πέναλτι όταν ο μέσος της ισπανικής ομάδας, Ναίμ είπε να δοκιμάσει την τύχη του από τη σέντρα του γηπέδου. Η μπάλα ανέβηκε στον ουρανό και μετά έπεσε στα δίχτυα του Ντέιβιντ Σίμαν. Μαζί της έπεσε σε κατάθλιψη ο διεθνής γκολκίπερ. Τη στιγμή του γκολ το χρονόμετρο έδειχνε 119΄16’’.
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπάγερν 2-1, Τελικός Τσάμπιονς Λιγκ, 26 Μαίου 1999
Το μεγαλύτερο «ριφιφί» στην ιστορία της διοργάνωσης. Η Μπάγερν νόμιζε ότι είχε το τρόπαιο στα χέρια της καθώς το ματς έμπαινε στις καθυστερήσεις και εκείνη βρισκόταν 1-0 μπροστά. Η αγγλική ομάδα ισοφάρισε με τον Τέντι Σέριγχαμ στο 90΄36΄΄ και πήρε τη νίκη με γκολ του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στο 92΄17΄΄. Έτσι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέκτησε το τρεμπλ εκείνη τη χρονιά ενώ η Μπάγερν έμαθε ότι, εκτός από τους Γερμανούς, και οι Άγγλοι μπορούν να «χτυπάνε» στο φινάλε.
Αμβούργο-Μπάγερν 1-1, Τελευταία αγωνιστική Μπουντεσλίγκα, 19 Μαίου 2001
Η μέρα που η Σάλκε πανηγύρισε έναν τίτλο, τον οποίο κατέκτησε η… Μπάγερν. Τα πράγματα εξελίχθηκαν ως εξής. Οι δυο ομάδες πήγαν στην τελευταία αγωνιστική, με τη Μπάγερν να απέχει 3 βαθμούς από τη Σάλκε. Αυτό σήμαινε πως μια ισοπαλία στο Αμβούργο έφτανε στους Βαυαρούς για να κάνουν τη δουλειά τους. Στο μεταξύ η Σάλκε είχε νικήσει 5-3 την Ουντερχάκινγκ και περίμενε να λήξει το ματς στο Αμβούργο, γνωρίζοντας ότι στην ισοβαθμία θα ήταν πρωταθλήτρια, λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων. Με το που ο Σεργκέι Μπάρμπαρεζ σκόραρε στο 90΄ για την ομάδα του λιμανιού, οι οπαδοί της Σάλκε όρμησαν  στο τερέν να πανηγυρίσουν . Εκεί τους βρήκε το άσχημο μαντάτο. Πως στο 93΄ ο Πάτρικ Αντερσον ισοφάρισε για τη Μπάγερν. Η απογοήτευσή τους έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν πληροφορήθηκαν ότι υπεύθυνος για το γκολ ήταν ο… δικός τους τερματοφύλακας, Ματίας Σχόμπερ, τον οποίο η Σάλκε είχε παραχωρήσει δανεικό στο Αμβούργο!
Μάδεργουελ- Σέλτικ 2-1. Τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος Σκωτίας, 25 Μαίου 2005.
Ο τίτλος αυτού του δράματος θα μπορούσε να είναι: «‘Οταν τους σκότωσε ο Σκότ». Η Σέλτικ και η Ρέιντζερς, οι αιώνιες αντίπαλες του Old Firm, διεκδικούσαν κι εκείνη τη σεζόν τον τίτλο. Οι «καθολικοί» είχαν δυο βαθμούς διαφορά πηγαίνοντας για το «Φιρ Παρκ» της Μάδεργουελ. Όταν προηγήθηκαν 1-0 πίστεψαν πως ο τίτλος ήταν δικός τους. Υπολόγιζαν όμως δίχως τον Σκοτ Μακ Ντόναλντ, ο οποίος στο 89’  και στο 91΄ σημείωσε τα δυο γκολ της ανατροπής, που επέτρεψαν στην Ρέιντζερς, νικήτρια την ίδια ώρα στο «Ίστερ Ρόουντ» επί της Χιμπέρνιαν να στεφθεί πρωταθλήτρια. Ο Μακ Ντόναλντ το 2007 αποκτήθηκε από τη Σέλτικ και τη βοήθησε να πάρει τον τίτλο εκείνη τη σεζόν.
Ιταλία-Γερμανία 2-0, Ημιτελικός Παγκοσμίου Κυπέλλου, 4 Ιουλίου 2006
Το κόλπο-Γκρόσο. Οι δυο προπονητές είχαν αρχίσει να φτιάχνουν τις λίστες με τους παίκτες που θα εκτελούσαν τα πέναλτι, όταν ο Φάμπιο Γκρόσο σκόραρε στο τελευταία λεπτό της παράτασης. Κι εκεί που οι Γερμανοί βγήκαν όλοι μπροστά για να ισοφαρίσουν, «έφαγαν» και το δεύτερο, από τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέτρο. Οι Ιταλοί, είχαν κάνει κόλπο-γκρόσο, αυτή τη φορά χωρίς τον Γκρόσο και στο ματς με την Αυστραλία (90΄Τότι).
Σαραγόσα- Ρεάλ Μαδρίτης 2-2, Μπαρτσελόνα- Εσπανιόλ 2-2 ,   Προτελευταία αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν, 10 Ιουνίου 2007
Η μέρα για την οποία μπορεί να υπερηφανεύεται η Εσπανιόλ ότι στέρησε ένα πρωτάθλημα από την άσπονδη συμπολίτισσά της Μπαρτσελόνα. Ο Ταμούδο πάγωσε το «Καμπ Νου» στο 88΄ σημειώνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Την ίδια ώρα στο «Ρομαρέδα» ο Ρουν Φαν Νιστελρόι έκανε το 2-2 και κρατούσε τους "μερένχες» στην κορυφή της βαθμολογίας.
Τσέλσι- Μπαρτσελόνα 1-1, Ημιτελικός Τσάμπιονς Λιγκ, 6 Μαίου 2009
Ο αγώνας στον οποίο ο Ρομάν Αμπράμοβιτς παραλίγο να πάθει έμφραγμα. Η Τσέλσι, που είχε πάρει 0-0 στο «Καμπ Νου» προηγείτο 1-0 και είχε απέναντί της (λόγω αποβολής) δέκα παίκτες. Το γλέντι για την πρόκριση στον τελικό είχε στηθεί ήδη στις εξέδρες του «Στάμφορντ Μπριτζ» αλλά με το χρονόμετρο να σημαδεύει το 93΄ ο Ινιέστα με ένα ευθύβολο σουτ άφησε ξερούς τους Λονδρέζους.
To γκολ του Μάικλ Τόμας:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου