ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

"Πρώτη φορά... Βασίλισσα"

Πρώτη φορά... Βασίλισσα

Τα χρήματα και το όραμα του προέδρου της Real MadridSantiago Bernabeu , ενίσχυσαν τον ισπανικό σύλλογο, όχι μόνο με ένα γήπεδο που ζήλευε όλη η Ευρώπη, αλλά γιατί άρχισε να χτίζει μια ομάδα που θα κυριαρχούσε τα πρώτα χρόνια του Champions Cup
Με την επιθετική υπεροπλία της ομάδας, υπό τις οδηγίες του Jose Villalonga, ήταν ικανοί να υπερνικήσουν τις αδυναμίες της αμυντικής γραμμής, γιατί λίγοι αμυντικοί άλλων ομάδων μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα με το μεγάλο Alfredo Di Stefano από την Αργεντινή, τον Hector Rial από την Ουρουγουάη και τον γρήγορο σαν αστραπή,Francisco Gento, όταν ήταν στην ακμή τους.
Οι Ελβετοί της Geneva διασύρθηκαν με τα 7 γκολ του πρώτου γύρου και οι Γιουγκοσλάβοι τηςPartizan Belgrade, δεν ήταν ουσιαστικοί αντίπαλοι, καθώς  πήραν ένα «δώρο» από τους Ισπανούς, 4-0την ημέρα των Χριστουγέννων,  για το δεύτερο γύρο. Στον επαναληπτικό με τους Γιουγκοσλάβους στο χιονισμένο Βελιγράδι , η Real βρέθηκε να χάνει με 3-0 και απειλήθηκε με ένα τέταρτο γκολ, όταν ένα σουτ  απέτυχε να περάσει τη γραμμή, λόγω του χιονιού στην περιοχή του πέναλτι. Οι αμυντικοί της Realέδιωξαν τη μπάλα και έφτασαν στα ημιτελικά, όπου θα δοκιμάζονταν αληθινά απέναντι στους Ιταλούς τηςAC Milan.
Στον αντίποδα, η Γαλλική Stade de Reims, τα κατάφερε εξίσου καλά ως τους  τέσσερεις. Η Reims ήταν ο μεγαλύτερος σύλλογος στη Γαλλία, όταν ξεκίνησε το European Cup και μέλη της, ήταν μερικά από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας. Με προπονητή τον Albert Batteux, η Reims ήταν πρωταθλητές της Γαλλικής Λίγκας και νικητές του Latin Cup το 1953, πριν κατακτήσουν το Πρωτάθλημα Γαλλίας ξανά το 1955. Ο χαρισματικός ηγέτης της ομάδας ήταν ο Raymond Kopa, του οποίου η επαφή με τα δίχτυα και το όραμά του, «παρέσυρε» και την υπόλοιπη ομάδα στους πρώτους δύο γύρους.  Με συνολικό σκορ4-2 κόντρα στη δανέζικη Aarhus και 8-6 ενάντια στην ουγγρική Voros Lobogo, η γαλλική δύναμη έφτασε στα ημιτελικά όπου θα αντιμετώπιζε την Hibernian. Οι Σκωτσέζοι ήταν μία από τις ομάδες που προσκλήθηκαν στο European Cup, αν και δεν ήταν πρωταθλήτριες στις χώρες τους. Θεωρούνταν από τις κορυφαίες, έχοντας κερδίσει τον τίτλο στη Σκωτία το 1950 και το 1953, αλλά ο κύριος λόγος για την πρόσκλησή τους, ήταν η ύπαρξη προβολέων στο γήπεδό τους!
Στα ημιτελικά, οι Γάλλοι κέρδισαν στον πρώτο αγώνα 2-0 τους Σκωτσέζους, ενώ οι Ισπανοί με το εντυπωσιακό 4-2, έκαναν τη συνέχεια πολύ δύσκολη για τους Ιταλούς. Στους επαναληπτικούς, η Reimsκέρδισε με 1-0 και προκρίθηκε στον τελικό, ενώ η Real, έχασε μεν με 2-1, αλλά κέρδισε και αυτή την πρόκριση στον τελικό.
Οι δύο ομάδες  έδωσαν εκ νέου ραντεβού στο ίδιο γήπεδο, όπου 12 μήνες πριν είχαν διασταυρώσει τα ξίφη τους στον τελικό του Latin Cup και οι Ισπανοί ήλπιζαν ότι το σκορ 2-0 εκείνου του αγώνα, θα μπορούσε να επαναληφθεί.
Στις 13 Ιουνίου του 195638000 θεατές, πλήρωσαν περίπου 20000 λίρες και συγκεντρώθηκαν στοParc des Princes, για να δουν ποιος θα έβγαινε πρώτος πρωταθλητής στα χρονικά του European Cup.
Δέκα λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα, φάνηκε ότι η πλειοψηφία του κοινού υποστήριζε τη Reims. Μόλις στο έκτο λεπτό, η Reims προηγήθηκε 1-0 με κεφαλιά του Michel Leblond που κρέμασε τονAlonso μετά από σέντρα του Kopa (ο οποίος ήδη είχε υπογράψει στην Real και από την επόμενη χρονιά θα αγωνιζόταν για την Ισπανική ομάδα). Οι παίκτες της Real διαμαρτυρήθηκαν έντονα, καθώς υποστήριζαν ότι η μπάλα δεν είχε περάσει την γραμμή. Λίγο αργότερα, οι Γάλλοι προηγήθηκαν 2-0 με τον Jean Templin, στο 10'. Στην συνέχεια σουτ του Kopa απομακρύνθηκε πάνω στην γραμμή. Η Realστο 14' ξαναμπήκε στο παιχνίδι μετά από κούρσα και όμορφο σουτ του Di Stefano. Πριν τελειώσει το ημίχρονο, η Real κερδίζει κόρνερ και με κεφαλιά, ο γεννημένος στην Αργεντινή επιθετικός Hector Rialισοφαρίζει σε 2-2. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Di Stefanο έκανε εξαιρετική εμφάνιση και βοήθησε τηReal να πάρει τα ηνία του αγώνα. O Joseito με όμορφη πάσα του Di Stefano, σκοράρει, αλλά το γκολ ακυρώνεται ως οφσάιντ. Λίγο μετά το 60', η Stade de Reims με κεφάλιά του Michel Hidalgo, έπειτα από σέντρα του Raymond Kopa, παίρνει ξανά το προβάδισμα με 3-2. Στο 67', ο κεντρικός αμυντικόςManuel Marquitos έκανε το 3-311 λεπτά πριν την λήξη του τελικού, ο Gento έκανε ωραία σέντρα και ο Rial με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, έδωσε το προβάδισμα με 4-3 για πρώτη φορά στoυς Ισπανούς. Δύο λεπτά πριν την λήξη του αγώνα το δοκάρι στέρησε από τους Γάλλους την ευκαιρία της ισοφάρισης και έτσι, ο αγώνας τελείωσε με τη Βασίλισσα να ανεβαίνει στην κορυφή της Ευρώπης...
Το τρόπαιο δόθηκε στον αρχηγό της RealMiguel Munoz από τον πρόεδρό της UEFAEbbe Schwartzκαι το European Cup ήταν πλέον στα χέρια της Real Madrid, όπου και θα παρέμενε για πολλά ακόμα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου