ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

"Η ΑΕΚ Κυπελλούχος Ελλάδας"


    Η ΑΕΚ Κυπελλούχος Ελλάδας
    Ήταν η 2η ημέρα του Απρίλη, όταν η ΑΕΚ ολοκλήρωνε μια επιβλητική πορεία στο Κύπελλο Ελλάδας και κατάφερνε να κατακτήσει τον πρώτο της τίτλο μετά από 19 χρόνια…
    Ήταν η 2η ημέρα του Απρίλη, όταν η ΑΕΚ ολοκλήρωνε μια επιβλητική πορεία στο Κύπελλο Ελλάδαςκαι κατάφερνε να κατακτήσει τον πρώτο της τίτλο μετά από 19 χρόνια, επικρατώντας στον τελικό τουΠαναθηναϊκού με 59-57. Ποια ήταν όμως τότε η ΑΕΚ και… ποια η πορεία της στον θεσμό;
    Ας ξεκινήσουμε πρώτα από το… μυαλό πίσω από την Κυπελλούχο. Προπονητής της ΑΕΚ τη σεζόν1999-2000, ήταν ο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ο «Σοφός», φρόντισε να χτίσει ένα αρκετά ισχυρό ρόστερ εκείνη την αγωνιστική περίοδο, με αποτέλεσμα να κοιτάζει στα μάτια κάθε αντίπαλο, κατακτώντας μάλιστα και λίγο αργότερα το Κύπελλο Σαπόρτα.
    Όσο για τα μέλη του ρόστερ της ΑΕΚ; Κάτω από τις οδηγίες του «Ντούντα», ήταν οι Άγγελος Κορωνιός, Νίκος Χατζής, Άντονι Μπούι, Μιχάλης Κακιούζης, Δήμος Ντικούδης, Μάρτιν Μιούρσεπ, Ιάκωβος Τσακαλίδης (πριν φύγει για το ΝΒΑ), Στιβ Χάνσελ, Νταν Ο’Σάλιβαν, Δημήτρης Μισιακός και Νίκος Παπανικολόπουλος. Ρόστερ αρκετά ισχυρό, το οποίο και εξηγεί τις 17 νίκες στους 18 πρώτους αγώνες της ΑΕΚ σε κάθε διοργάνωση εκείνη την περίοδο.
    Ποια ήταν όμως η πορεία της ΑΕΚ στο Κύπελλο Ελλάδας; Η αρχή, έγινε στη Β’Φάση, όπου η ΑΕΚαντιμετώπιζε τον Ολυμπιακό, εκτός έδρας. Η ομάδα του Ίβκοβιτς τα κατάφερε και με νίκη 74-65, πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση, στην οποία και αντιμετώπισε το Περιστέρι. Μετά από μια «δυνατή» μάχη, που κρίθηκε στην… καλύτερη άμυνα, η ΑΕΚ επιβλήθηκε με 53-44, συνεχίζοντας έτσι την πορεία της, φτάνοντας στους προημιτελικούς. Κάπου εκεί, την Ένωση, περίμενε ο Πανιώνιος, με τον Ίβκοβιτς να οδηγεί και πάλι την ομάδα του στη νίκη, με το 76-73 να την δίνει το εισιτήριο για το Final Four του θεσμού.
    Πρώτο εμπόδιο για την ΑΕΚ στο Final Four του Κυπέλλου, ήταν το Μαρούσι. Η ΑΕΚ φροντίζει να δείξει τα δόντια της και να πάρει εύκολα τη νίκη με 77-63, ενώ στον δεύτερο ημιτελικό, οΠαναθηναϊκός επικρατούσε του Ηρακλή με 70-59. Οι δύο ομάδες θα έδιναν ραντεβού στον μεγάλο τελικό.
    Στον τελικό, μετά από μια δραματική αναμέτρηση, η ΑΕΚ κατάφερε να κάνει την έκπληξη και να πάρει τη νίκη επί του Παναθηναϊκού με 59-57Κορωνιός και Τσακαλίδης… έκαναν όλη τη βρώμικη δουλειά, με τον Άντονι Μπούι να μιλάει στο τέλος για το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, ενώ ο Παναθηναϊκός, πέρα από τους Ρέμπρατσα και Μποντιρόγκα, δεν είχε επιλογές για να στηριχθεί επιθετικά.
    Οι πόντοι:
    ΑΕΚ (Ίβκοβιτς): Μισιακός, Χάνσελ 2, Χατζής 2, Κορωνιός 12, Ντικούδης 4, Τσακαλίδης 12, Μιούρσεπ 9, Μπούι 8, Κακιούζης 10, Παπανικολόπουλος, Ο’Σάλιβαν.
    Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 2, Καλαϊτζής 2, Ρότζερς 5, Φώτσης, Τζεντίλε, Μποντιρόγκα 11, Μπουντούρης 3, Ρέμπρατσα 18, Μπερκ 4, Κάτας 12, Κοχ, Γλυνιαδάκης.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου