ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Σάββατο 21 Απριλίου 2018

"Υπεγράφη η σύμβαση του ΧΥΤΑ Αρναίας.Ανάσα για τη διαχείριση των απορριμμάτων στη Χαλκιδική" (video)



Στην υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου: «ΧΥΤΑ/Υ 4ης Δ.Ε. Χαλκιδικής», προχώρησαν από κοινού την Παρασκευή 20 Απριλίου, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, κ. Γιώργιος Ζουμπάς, ο Πρόεδρος του ΦΟ.Δ.Σ.Α. Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Μιχάλης Γεράνης και ο εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος της ανάδοχης κοινοπραξίας κ. Σπύρος Κολοβός.






Το έργο του ΧΥΤΑ Αρναίας, το οποίο βάσει του σχεδιασμού αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 15 μήνες, θα συμβάλει καθοριστικά στη μεταβατική περίοδο έως την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κύριο Κολοβό, το έργο θα δέχεται απορρίμματα των Δήμων Αριστοτέλη και Σιθωνίας. «Το κύτταρο είναι έκτασης 40 στρεμμάτων και υπολογίζεται πως έχει 35 χρόνια ζωής. Η μονάδα που θα λειτουργήσει ως ΧΥΤΥ θα είναι από  το 2023», τόνισε ο κ. Κολοβός.  Όπως είπε ο ίδιος με τη σωστή υγειονομική ταφή επιτυγχάνεται η προστασία του περιβάλλοντος ενώ μέσα από τη μονάδα τριτοβάθμιας  επεξεργασίας τα υπολείμματα  Θα μπορούν ακόμη και να πέφτουν το ρέμα απευθείας.
Η παρούσα Δημοτική Αρχή, σε συνεργασία με τον Περιφερειακό Φορέα Διαχείρισης Αποβλήτων πέτυχε να δημοπρατήσει ένα έργο που είχε μεν ξεκινήσει το 2013 στην ουσία όμως στα μέσα του 2014 είχε περιέλθει σε τέλμα και κινδύνευε να χαθεί. «Καταφέραμε να εξασφαλίσουμε νέα χρηματοδότηση για το έργο μέσα από το τρέχων ΕΣΠΑ, καθώς και νέα περιβαλλοντική αδειοδότηση, αναπροσαρμόζοντας τη μελέτη. Γνωρίζουμε ότι αυτά τα έργια περνούν από πολλές περιπέτειες μέχρι να υλοποιηθούν», επεσήμανε ο δήμαρχος Αριστοτέλη Γιώργος Ζουμπάς.
Ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλης Γεράνης συνεχάρη το δήμο και όλους όσοι συνεργάστηκαν για να φτάσει το έργο στο σημείο της δημοπράτησης.
Στην τελετή παρεβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, κ. Δ. Ψιλιάγκος, ο Αντιδήμαρχος Παναγίας, κ. Ι. Μητροφάνης, ο Πρόεδρος της ΑΞΤΑΔΑ κ. Ελ. Βαλσαμής και του ΑΠΚ, κα. Ελ. Παναγιωτοπούλου. Από την Τεχνική Υποστήριξη του έργου παρόντες ήταν ο Προϊστάμενος της Διευθύνουσας Υπηρεσίας, μέλη της Επιτροπής Διαγωνισμού και η Τεχνική Σύμβουλος της Πράξης κ. Κ. Πασχάλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου